10 Nisan 2016 16:43

Mecliste dokunulmazlık haftası

Paylaş

Meclisin gündemini bu hafta dokunulmazlıklar oluşturacak. AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili anayasanın 83. Maddesine geçici bir madde eklenmesine ilişkin teklifini Meclis Başkanlığı’na Salı günü sunması bekleniyor. AKP, anayasa değişikliği teklifini 316 imzayla sunmaya hazırlanıyor.

TBMM, bu hafta yine yoğun bir mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu’nda çeşitli kanunların yer aldığı torba kanun tasarısının görüşmelerine kaldığı yerden devam edecek. Tasarıda 65 yaşını dolduran ve maddi imkanları yeterli olmayan herkese yaşlılık maaşı bağlanacak.

AKP DOKUNULMAZLIK SÜRECİNİ İŞLETİYOR

AKP dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin, kendi hazırladığı teklifi hafta içinde Meclis Başkanlığı’na sunacak. Teklif, anayasanın dokunulmazlıkları düzenleyen 83. maddesine geçici bir madde eklenmesini öngörüyor. 

Teklif bir kereye mahsus milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını amaçlıyor. AKP anayasa değişikliği teklifini 316 milletvekilinin imzasıyla sunmayı planlıyor.

Öte yandan, salı günü AKP, CHP, MHP ve HDP’nin grup toplantılarında liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Madenciye özlem’ anıtı bitiyor

SONRAKİ HABER

Başkan adaylığı yarışında Sanders arayı kapatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...