10 Nisan 2016 14:57

İstanbul'da Ankara Katliamı 6. ayında da unutulmadı

Paylaş

Ankara Katliamı'nda hayatını yitirenler 6. ayında Kadıköy İskele Meydanı'nda anıldı. 

10 Ekim 2015'de Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya giderek Barış Yürüyüşü yapmak isteyen kitleye yönelik gerçekleşen bombalı saldırıda 100 kişi hayatını yitirmiş 500'ü aşkın kişi de yaralanmıştı. Ankara Katliamı'nın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen dosyadaki gizlilik kararı devam ediyor ve davanın hangi aşamada olduğuna dair bilgilendirme yapılmıyor. 

Kadıköy İskele Meydanı'nda Emek ve Demokrasi Koordinasyon'nun çağrısıyla toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Erhan Yunus Demir, katliamların sorumluları açığa çıkarılmadıkça saldırıların sürebileceğini ifade etti. Asıl sorumluların yargılanmadığına değinen Demir, "Türkiye'yi eli kanlı örgütlerin yetiştirme kampı haline getirenlerin, tırlarla silah taşıyanların sorumluluğu yokmuş gibi MİT tırlarını haber yapan gazeteciler, barış isteyen akademisyenler, katliamları protesto eden öğrencileri yargılıyorlar" dedi. 

Bölgedeki operasyonlara da dikkat çeken Demir şöyle devam etti, "Barış diyen herkes bir torbaya doldurularak vatan haini ilan ediliyor! Bu ülkede barış isteyenler yargılanıyor ama katiller, çocuk istismarcıları korunuyor. Yaşanan katliamların hesabını veremeyeceklerse niye iktidarlar? Katliamları mı yönetecekler? Bizler Türkiye'nin bir halklar hapishanesine, bir sömürü cennetine dönüşmesine izin vermeyeceğiz? Bu nedenle burada bir kez daha bu katliamların hesabını soracağımızı, takipçisi olacağımızı haykırıyoruz!" (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

DİHA Muhabiri Ziya Ataman gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

HDP Genel Saymanı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...