24 Nisan 2012 11:53

Barış grubuna ceza yağdı

PKK’nin Kandil ve Mahmur kamplarından gelen ve sonrasında haklarında dava açılarak tutuklu yargılanan 7 kişi, 9 yıl 6 ay ile 16 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009’da gelen 4’ü çocuk 34 kişi arasında yer alan

Barış grubuna ceza yağdı
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009’da gelen 4’ü çocuk 34 kişi arasında yer alan ve Türkiye’ye geldikten bir süre sonra haklarında dava açılan 7’si tutuklu 10 kişi Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Zehra Tünç, Cazibe Kabul, Sisin Yaman, Lütfü Taş ve Elif Uludağ katıldı.

Savcı önceki duruşmalarda mahkemeye verdiği mütalaasını tekrarladı. Sanık avukatlarından Fethi Gümüş, müvekkillerinin barışa katkı sunmak amacıyla ülkeye geldiklerini ifade etti.

Mahkeme, sanıklardan son savunmalarını sorarken, Kandil kampından gelen sanıklardan Lütfü Taş ve Elif Uludağ, Kürtçe savunma yapmak istedi. Mahkeme heyeti, duruşma tutanağına, “Türkçe beyanda bulunmadı” diye geçirdi. Mahmur kampından gelen 5 sanık ise avukatın beyanına katıldıklarını ifade etti.

Mahkeme, “Terör örgütüne üye olmak” ve “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan sanık Taş’a 14 yıl, sanık Uludağ’a ise 16 yıl hapis cezası verdi.

Sanıklardan Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Zehra Tünç, Cazibe Kabul ve Sisin Yaman da “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan toplam 9 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarpıtıldı.

Mahkeme, ceza indirimine de gitmezken, haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Mehmet Adanmış, Nizar Buldan ve Yusuf Şen’in dava dosyalarının ayrılmasını da karar verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar için 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Yayınevleri İzmir Fuarı’ndan memnun ayrıldı

SONRAKİ HABER

Zilan Deresi Katliamı AİHM'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...