10 Nisan 2016 14:05

Gaziantep'te ensesinden vurulan Suriyeli gazeteci ağır yaralı

Paylaş

Antep’te, Suriyeli gazeteci 36 yaşındaki Mohammad Zahar Alshurgat, yolda yürüdüğü sırada arkasından gelen bir kişi tarafından tabancayla ensesinden vuruldu. Ağır yaralanan Suriyeli gazeteci, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesine tedavi altına alındı. ÖSO içerisinde yer aldığı ve silahlı olarak da Suriye'de savaştığı öğrenilen ve son olarak görev aldığı Halep Today TV'de IŞİD aleyhine yayınlar yapan Mohammad Zahar Alshurgat'a yönelik saldırıyı IŞİD’in gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

Olay, öğleden sonra Değirmiçem Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye iç savaşının ardından ÖSO saflarına katılan ve uzun süre ülkesinde Ebubekir Tugayı adlı birliğin komutanlığını da yaptığı öğrenilen Mohammad Zahar Alshurgat, 10 ay önce Gaziantep'e yerleşti. Gaziantep'te gazetecilik yapan Mohammad Zahar Alshurgat, IŞİD aleyhine yayınlar yapan ÖSO yanlısı Halep Today TV'de çalışmaya başladı. İddiaya göre, yaptığı yayınlar nedeniyle IŞİD tarafından tehdit edilen Mohammad Zahar Alshurgat, bugün saat 13.30 sıralarında Doktor Kemal Ahi Caddesi üzerinde telefonla konuşarak yürürken, peşinden gelen ve maskeli olduğu ileri sürülen bir kişi tarafından tabancayla ensesinden vuruldu. Kanlar içerisinde yere yığılan Mohammad Zahar Alshurgat'ı görenler durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptıktan sonra 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne götürdüğü Suriyeli gazeteci, yoğun bakım ünitesine alındı.

GAZİANTEP'TE DAHA ÖNCE SURİYELİ GAZETECİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan geçen yıl Aralık ayında da 'Alhita' isimli dergiyi çıkaran ve IŞİD'in yaptığı katliamlara ilişkin belgeseller çeken 37 yaşındaki Naji Aljarf, caddede yürürken başından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Bu olayın ardından yürütülen soruşturmada polis düzenlediği baskında bir kişiyi silah ve patlayıcılar ile yakalamıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de 160 kişilik Kocabaş Cezaevi'ne 520 kişi konulunca isyan çıktı

SONRAKİ HABER

Erdoğan Barzani ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...