10 Nisan 2016 13:04

Yenimahalle Belediyesi, Ensar’ı savunan vakfın etkinliğini iptal etti

Paylaş

Furkan Vakfı'nın Yenimahalle Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlemek istediği kutlu doğum haftası etkinliği iptal edildi. Yenimahalle Belediyesi yetkilileri iptal gerekçesini, Furkan Vakfı'nın Karaman’da yaşanan çocuklara cinsel istismar olayının ardından Ensar Vakfı’na destek vermesi olarak açıkladı. 

Furkan Vakfı'nın Ankara’da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapmak istediği kutlu doğum haftası etkinliği iptal edildi. “Hz. Peygambere gelen aydınlık” başlığında yapılmak istenen etkinliğin iptal edilmesi üzerine vakıf üyeleri kongre merkezi önünde eylem yapıp kürsü kurdular. Olaya ilişkin görüştüğümüz bir Yenimahalle Belediyesi yetkilisi, gelen tepkiler ve vakfın Karaman'da yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin açıklamaları üzerine böyle bir karar aldıklarını söyledi. İsmini vermek istemeyen yetkili, Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul'un, Ensar Vakfı’ndaki tecavüz skandalına ilişkin, “Devlette bu kadar terbiyesiz varsa cemaatte de bir iki tane olur. Peygamberimizin cemaatinde bile, sahabesinde zina eden, içki içen, hırsızlık eden var. Bir iki tane insanın yapmış olduğu terbiyesizlikten dolayı cemaate vakfa ya da bir kuruluşa laf söylenemez” sözlerini hatırlattı. 

'GEÇEN YIL VERMİŞTİK'

Farklı görüşlerden birçok kuruma ve siyasi partilere kongre merkezlerini açtıklarını belirten yetkili, geçen yıl Furkan Vakfı'nın kutlu doğum haftası etkinliğine de izin verdiklerini söyledi. Yetkili, “İki ay önce de yine kutlu doğum haftası etkinliği düzenlemek için başvurdular. Bir sözleşme de imzalamıştık. Ancak Furkan Vakfı'nın Ensar Vakfı'nı kollayan açıklamaları üzerine etkinliği iptal ettik. Uzlaşma yoluna gitmek istedik ancak kabul etmediler. Biz de tek taraflı olarak sözleşmeyi iptal ettik” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trakya’da ‘Ergene’de Yalana, Trakya’da Talana Son’ mitingi

SONRAKİ HABER

Ankara'da Maraş için yapılan yürüyüşe polis saldırdı: 10 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...