10 Nisan 2016 10:38

HDP Antep il yönetimi belirlendi

Paylaş

HDP Antep İl Örgütü 1. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirerek, yeni yönetimini belirledi. Kongreye HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP PM Üyesi Mehmet Karayılan, EMEP, ESP, SYKP, YSGP, ÖSP, TÜMTİS, KESK'e bağlı şubelerin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Kongrede konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, çözüm sürecinin barışın arifesindeyken saltanat hesabı yapanlar tarafından bitirildiğini söyledi.

Masayı devirenlerin devletin bütün imkânlarıylayürüttüğü propagandayla sanki masayı kendilerinin devirmediği gibi bir algı içine girdiğini belirten Baluken, “Ancak son altı ay içerisinde Kürt halkının öncülüğünde Türkiye’nin ezilen halklarının ortaya koymuş olduğu direniş Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin bütün özel psikolojik harp yöntemlerini çökertecek şekilde savaşı başlatanın kim olduğunu ortaya koydu. Şimdi artık uzun uzun anlatmamıza gerek yok. Sadece Sur’da, Cizre’de, Silopi’de yaşanan vahşet sürecine baktığımız zaman bu savaş kararının nasıl ve ne zaman verildiğini ve hangi insanlık ve hukuk dışı yöntemlerle sahaya sürüldüğünü çok rahat görebilirsiniz. Bütün Türkiye halkları da bunu görmeye başladı. Savaşı başlatan da katliam yapan da Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetidir” dedi.

Halka karşı başlatılan savaşın artık hiçbir yalana sığmadığını dile getiren Baluken, “Savaşa her geçen gün itirazlar yükseliyor. Yolumuza, önümüze gelen polis ve askerler bu savaşın bir parçası olmak istemiyorlar. Basına yansıdı, binlercesi artık istifa dilekçesi vermeye başladı. Bu yürütülen savaşın bir vatan savaşı değil, bir saltanat, saray savaşı olduğunu artık bizi gördükleri yerde birebir kendileri ifade etmeye başladılar. Yani bir bütün olarak bütün toplumsal kesimlerde yükselen itiraz artık bizzat savaş saray şürekası tarafından savaş cephesine sürülmüş gençler, insanlar tarafından yüksek sesle dillendirilemeye başlandı. Şimdi halen yalanlarla o insanları motive edip o cephede oluk oluk kan akıtmak istiyorlar” dedi.

Gelinen noktada kendi yüz kızartıcı suçlarından korkanların şimdi keyfi tutumlarla vatandaşlıktan çıkartma tehditleri yaptığını dile getiren Baluken, “HDP’li vekillerin dokunmazlıkları üzerinden bir gündem yaratmak istiyorlar. Biz buna karşın bir an önce barış sayfası açmak gerektiğini, bundan korkmadığımızı gördükleri için şimdi sizi yurttaşlıktan çıkarırım diye tehdit ediyor. Bir tek parti, adam arayışlarını bütün Türkiye biliyorlar ama. Gelipte tarihte meşhur diktatörün başvurduğu yöntemi de göstermek gerçekten Tayyip Erdoğan’a ve saraya yakışırdı. Yurttaşlıktan çıkarma meselesi deyince bütün insanlığın aklına Hitler geliyor. 1935 Nümberg yasaları geliyor. Bu yasayla halkalara yönelik uygulanan soykırım konsepti geliyor. Ne oldu Alman halkı Hitlerin yaptığından korkar hale geldi. Özgürlük, demokrasi, barış mücadelesini bu topraklardan tamamen tarihe gömerek yeni bir baskıcı hegemonya yaratılıyor. Önemli olan yurttaşlıktan çıkarma meselesi değil. Önemli olan insanlıktan çıkma meselesidir. Ki Tayyip Erdoğan da AKP de son yaptığı tehditlerle insanlıktan çıkmışlardır” dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan oylamayla HDP Antep İl Örgütünün yeni yönetimi belirlendi. İl eş başkanlığına Erkan Şahin, Güler Erat seçildi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde AKP ve IŞİD’i eleştirmek yasak!

SONRAKİ HABER

CHP heyeti Yüksekova'ya gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...