24 Nisan 2012 11:30

Öğretmenlere ‘Kutlu Doğum Haftası’ baskısı

ÇAYCUMA Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çaycuma Müftülüğünün Çaycuma ilçe merkezi, belde ve köylerde anasınıflarını ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerini “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katmak için din görevlisi ve imamların sınıflara girmesi için

Öğretmenlere ‘Kutlu Doğum Haftası’ baskısı
Paylaş

ÇAYCUMA Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çaycuma Müftülüğünün Çaycuma ilçe merkezi, belde ve köylerde anasınıflarını ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerini “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katmak için din görevlisi ve imamların sınıflara girmesi için izin verip vermediğine cevap vermemesi gerginliklere neden oluyor.

İmamların ve din görevlilerinin Çaycuma’da bazı okullarım öğretmen odalarına girmesi ve fiili durumu devam ettirmesi sonucu bazı okullarda gerginliklerin yaşanıyor. Öğretmenlere Kuran’ı Kerim kitabı dağıtılıyor, almak istemeyen öğretmenler köy ve kasabalardaki çeşitli mekanlarda teşhir ediliyor.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol konuyla ilgili yaptığı açıklamada daha önce kamuoyunu bilgilendirdiklerini hatırlatarak Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından din görevlilerinin sınıflara girmelerine izin verilip verilmediği konusunda bir açıklama yapılmadığını belirtti. “Yaşanan tüm bu tartışmaların, gerginliklerin ve öğretmenlerin hedef gösterilmesinden kaynaklanabilecek olumsuzlukların sorumlusu Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileridir” diyen Akyol, bu tür fiili durumların iş barışını bozduğunu ve eğitimi de doğrudan olumsuz etkilediğini söyledi.
Dini faaliyet yürütmekle görevli müftülüğe bağlı din görevlilerinin okulları müftülüğün birer şubesi gibi görmesi, din görevlilerinin görev yerleri olmayan okullarda boy göstermelerinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Akyol, “Bu bilimsel ve laik eğitim ilkesine de aykırıdır. Din görevlileri kendi görev yerlerine çekilmelidir. Eğitim Sen olarak yetkili tüm kişi ve kurumları sorumlu davranmaya, bilimsel ve laik eğitime aykırı davranışta bulunanlar hakkında yasal işlem başlatmaya davet ediyoruz” diye konuştu. (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sapanca’da kentsel dönüşüm tepkisi

SONRAKİ HABER

‘Kemer sıktırmak insanlık suçudur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...