09 Nisan 2016 16:58

Hollanda Başbakanı: Erdoğan'la karın ağrısı şikayetiyle zirveden ayrıldığı için görüşemedik

Paylaş

Hollanda Başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinde rahatsızlandığına dair iddiaları doğruladı. ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeyi planladığını aktaran Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Niyetim, Türk Cumhurbaşkanı ile daha uzun bir görüşme yapmaktı ancak kendisi karın ağrısı şikayetiyle ayrıldığı için görüşmemiz gerçekleşemedi” dedi.

Haberdar’dan İlhan Tanır’ın haberine göre, Hollandalı Demokratların muhalefet lideri Alexander Pechtold ile Rutte’nin görüşmesi, Hollanda Parlamentosu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan tutanaklara yansıdı.

Tutanaklara göre, Erdoğan’ın CNN’deki konuşmasının kendilerini şaşırttığını belirten muhalefet lideri, "Kendi kendime soruyorum, böyle bir saldırı (Brüksel saldırısı) olduktan sonra Erdoğan neden böyle konuşmuş olabilir? Başbakanımızın sorumluluğu kapsamında bu konuda Türkiye'den açıklama yapılmasını istedi mi? Başbakanımız ve Türkiye arasında bu konuda irtibat oldu mu?" sorularını yöneltti.

Başbakan Rutte de bunun üzerine şu açıklamada bulundu: "Tabii yetkililer arasında irtibat oldu. Sanırım o çarşamba ve perşembe günü, o kişinin Schiphol Havalimanı'ndan seyahat ettigi söylendiğinde durumun gerçek olup olmadığı Dışişleri Bakanlığımız ile Adalet ve Güvenlik Bakanlığımız tarafından kontrol edildi. Yani birçok seviyede Türkiye ile irtibat oldu. Benim kendi niyetim, geçen hafta cuma günü Washington'da ikimizin de katıldığı Nükleer Zirve'de Türk Cumhurbaşkanı ile daha uzun görüş alışverişinde bulunmak idi. Ancak kendisi karın ağrısı nedeniyle ayrıldığı için o görüşmemiz gerçekleşmedi. Aniden gitmişti, anladım ki, bir sağlık gerekçesi varmış." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hopa Halkevi binasına yönelik kundaklama protesto edildi

SONRAKİ HABER

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde yangın: 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...