09 Nisan 2016 16:44

Hopa Halkevi binasına yönelik kundaklama protesto edildi

Paylaş

Artvin'in Hopa ilçesinde Halkevi binasına yapılan kundaklama ortak yürüyüşle protesto edildi.

Hopa Parkı'nda bir araya gelen Hopalılar yürüyüş boyunca "Yaşasın halkın hakları mücadelemiz", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları attı. Hopa Meydanı'na yürüyen kitleye esnaf da alkışlarla destek verdi.

ÖDP, ESP, CHP, Eğitim Sen, Dayanışma Evi ve Özgür Gelecek okurlarının da katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Kamil Ustabaş “Bu saldırıyı yapanları çok uzaklarda aramaya gerek yok, o faşist çeteleri biz çok iyi tanıyoruz. Hopa Halkevi çayda sömürüye son diyen halkın yanında olduğu için yakılmıştır. Hopa Halkevi bu sokakları uyuşturucu çetelerine dar ettiği için kundaklanmıştır. Hopa Halkevi Erdal Eren Gedik Kütüphanesi açtığı için kundaklanmıştır. O faşist çeteler çok iyi bilsin hepsini tek tek bulup Hopa Meydanı’nda Hopalılarla beraber bu saldırının hesabını soracağız. Bu saldırı sadece Halkevine değil Hopa halkına ve Hopalı devrimcilere yapılmıştır” dedi.

Açıklamanın ardından kundaklanan Halkevi’nin önüne yürüyüş gerçekleştirildi. Halkevi önüne gelindiğinde kundaklanan binanın balkonuna “Gece Gelme Gündüz Gel” yazılı pankart asıldı. Halkevi önünde tekrar yapılan açıklamanın ardından eylem sona erdi.

Hopa Halkevi binası kimliği belirsiz kişilerce kundaklanmış, yangın kısa sürede söndürülmüştü. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: Türk veya ABD ordusu yerine ÖSO, IŞİD'e yönelik yerlere kaydırılabilir

SONRAKİ HABER

Hollanda Başbakanı: Erdoğan'la karın ağrısı şikayetiyle zirveden ayrıldığı için görüşemedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...