09 Nisan 2016 13:44

Demirtaş: İnsanlıktan çıkanlar vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyor

İstanbul'da İslami çevrelerle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'vatandaşlıktan çıkarma' tehdidine, 'İnsanlıktan çıkmış olanlar bizi vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Biz kendilerini insanlığa davet ediyoruz' sözleriyle yanıt verdi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da İslami çevrelerle bir araya geldi. Taksim Elite World otelde basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesi Demirtaş, HDP'li vekiller Celal Doğan, Hüda Kaya, Ayhan Bilgen, Mehmet Ali Aslan ve Nimetullah Erdoğmuş ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçerek, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, "vatandaşlıktan çıkarma" tartışmalarının darbe uygulamalarının eseri olduğunu dile getirerek, benzer uygulamaların Hitler döneminde Almanya'da da hayata geçirildiğini hatırlattı. Ülkenin, herkesin ortak vatanı olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bu vatan tek bir ırkın değil, herkes bunu böyle görecek. 'Benden olmayan herkes bu ülkenin düşmanıdır' diyen kendi eliyle bu ülkeyi paramparça etmiş olur" dedi.

"Vatandaşlıktan çıkarma" tehditlerinin konuşulmaya değer bir konu olmadığını ifade eden Demirtaş, "İnsanlıktan çıkmış olanlar bizi vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Biz kendilerini insanlığa davet ediyoruz. Onlar çıktıkları insanlığa geri dönerlerse ülkede barışı, huzuru sağlamak daha mümkün olur" diye konuştu.

Maraş'ta yapımı devam eden mülteci kampına yönelik tepkilerin hatırlatılması üzerine, Türkiye'de çoğunluğu Suriyeli olan yaklaşık 3 milyon sığınmacı olduğunu dile getiren Demirtaş, "Mülteci statüsüne bile kavuşturulmamış bu insanlar elbette bizler kadar bu topraklar üzerinde yaşama hakkına sahipler. Ancak Maraş gibi Alevi katliamının halen hafızalardaki sıcaklığını koruduğu bir bölgede demografik değişime yol açacak kadar kalabalık bir nüfusun güven oluşturmamış bir hükümet tarafından yerleştirilmesi insanları tedirgin ediyor" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Demirtaş ve beraberindeki HDP heyeti İslami çevrelerle basına kapalı bir şekilde görüşmeye geçti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Dünyaca ünlü Goal.com, spor sitesi olduğunu Türkiye'ye kanıtlamaya çalışıyor!

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan boyacı ustası yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...