09 Nisan 2016 12:11

Mimar Sinan Ankara’da anıldı

Paylaş

Mimar Sinan, ölümünün 428. yıl dönümünde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’ndeki (DTCF) anıtı önünde anıldı. 

Mimar Sinan Haftası anma etkinlikleri çerçevesinde TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Türk Serbest Mimarlar Derneği, Mimarlar Derneği 1927 ve KORDER anıt önünde ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, Mimar Sinan’ın “tekrar etmeyen ve kopyalamayan” bir anlayışla yaptığı eserlerin güncelliğini koruduğuna dikkat çekilirken, onun eserlerini kopyalama çabasının Mimar Sinan’ın mimari anlayışıyla uyuşmadığını dile getirdi.

Açıklamayı okuyan Mimar Vedat Özdemir Yalçınkaya, ''Mimar Sinan'ın başta insan olmak üzere, mekan, ölçek, biçim, estetik, çevre ve simgesellik ögelerini içinde barındıran, öncü mimarlık anlayışını bir kez daha saygıyla anıyoruz'' dedi. Yalçınkaya, Mimar Sinan'ın Osmanlı kentlerinin oluşumunu yönlendiren, yeniyi bulma çabasında olan, tekrar etmeyen ve kopyalamayan anlayışıyla Türkiye'de değil tüm dünyada tanındığını ifade etti. Mimar Sinan'ın 15. yüzyılda yaptığı eserlerin güncelliğini koruduğunu aktaran Yalçınkaya, bugün onun eserlerinin kopyalarını oluşturmanın mimari anlayışın yerine gericiliği seçmiş bir anlayışın ürünü olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Valiliği önünde eylem: 'Sürenkök görevine iade edilsin'

SONRAKİ HABER

Döner sermaye ödemesi krize dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...