24 Nisan 2012 10:45

Formula 1 kurbanının cenazesinde öfke seli

Bahreyn’de hafta sonu polisin müdahalesi sonucu yaşamını yitiren gösterici için başkent Manama’da geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlendi.Cenazenin yönetim karşıtı gösteriye ve çatışmaya dönüşmesinden endişe eden yetkililerin cesedi sahiplerine vermek için Formula 1 yarışının sona ermesini bekl

Formula 1 kurbanının cenazesinde öfke seli
Paylaş

Cenazenin yönetim karşıtı gösteriye ve çatışmaya dönüşmesinden endişe eden yetkililerin cesedi sahiplerine vermek için Formula 1 yarışının sona ermesini beklediği iddia ediliyordu.

Manama’dan kameralara yansıyan görüntüler Bahreynli yetkilileri endişelerinde haklı çıkaracak boyuttaydı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenaze töreni, önce yönetim karşıtı gösteriye, ardından da polisle göstericiler arasında çatışmaya dönüştü.
Bahreyn’de Sünni monarşi karşıtı Şiilerin başlattığı protestolar Formula 1 yarışı öncesi yeniden alevlenmişti. Yönetimin Formula 1 aracılığıyla dünyaya kendi reklamını yaptığını ve bu yolla sorunları gizlemeye çalıştığını söyleyen muhalifler, organizasyonun iptal edilmesini istiyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs Diyarbakır’da kitlesel kutlanacak

SONRAKİ HABER

‘Zehirlenmelerle ilgili hükümet açıklama yapmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...