08 Nisan 2016 17:05

Su içmeden zayıflayamazsınız

Paylaş

Yaz yaklaşırken tatil, deniz, güneş gibi hayaller kuranlar  bir yandan da yazlık kıyafetler içinde nasıl görüneceklerinin hesabını yapıyor. Diyetisyen Canan Aksoy, yaz aylarının yaklaştığı bu dönemde zayıflamak için bin bir türlü yolu deneyen ancak bir türlü başarılı olamayanların göz ardı ettiği en önemli noktalardan birinin su içmek olduğunu kaydetti. 

‘SUSAMA HİSSİNİ AÇLIKLA KARIŞTIRMAYIN’

Kilo verme sürecinde kalori yakma konusunda önemli bir role sahip olan suyun, iştahın kontrol edilmesinde de büyük bir payı bulunduğunu anlattı. Yetişkinlerin önemli miktarda su kaybı yaşamadıkları takdirde susama hissine sahip olmadıklarını ve bu hissi açlıkla karıştırdıklarını belirten Diyetisyen Aksoy, “Acıkmamanız gereken zamanlarda acıkıyorsanız öncelikle su için ve bir müddet bekleyin. Açlığınız yatışırsa bilin ki aç değil, sadece susuz kalmışsınızdır” dedi.

‘SUSAMAYI BEKLEMEDEN SU İÇİN’

Yetişkinlerdeki bu iki hissin karışmaması için susamayı beklemeden su içmeyi öneren Diyetisyen Aksoy, “Yeterli su içmek sizleri ödemden koruyacağı için tartınızla daha barışık olmanızı sağlayacaktır. İnsan vücudunun yarısından fazlasını su oluşturur ve su, besinlerin sindiriminden bedenimizdeki artıkların dışarı atılmasına kadar tüm faaliyetlerin gerçekleşmesini sağlar. Hayatta kalmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için bu kadar büyük bir öneme sahip olan su, fazla kilolardan kurtulmaya da yardımcı olur.” ifadesini kullandı.

Kilo verme sürecinde su içmenin önemini anlatan Canan Aksoy, “Su olmadan kalori yakamazsınız. Aldığınız kalorilerin kolaylıkla yanmasını istiyorsanız gündelik hayatınızda suyu baş tacı etmelisiniz” dedi. 

Hücrelerin su içinde kaloriyi yaktığına dikkat çeken Aksoy, zayıflamanın ilk ve temel ilkesinin bol bol su içmek olduğunun aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te saldırıya hazırlanan IŞİD’li yargı karşısında

SONRAKİ HABER

2016’ya damga vurması beklenen teknoloji trendleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...