24 Nisan 2012 10:40

1 Mayıs Diyarbakır’da kitlesel kutlanacak

Diyarbakır’da bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs'a çağrı yaptı.Sümer Park’ta yapılan basın toplantısına DİSK, KESK, Türk-İş ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Burada konuşan Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, 1 Mayısın İstasyon Meydanı’nda kutlanması için başvuru yapt

1 Mayıs Diyarbakır’da kitlesel kutlanacak
Paylaş

Sümer Park’ta yapılan basın toplantısına DİSK, KESK, Türk-İş ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Burada konuşan Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, 1 Mayısın İstasyon Meydanı’nda kutlanması için başvuru yaptıklarını belirterek, başvurularına olumsuz cevap gelmeyeceğini ve 1 Mayısı, Diyarbakır’da kitlesel şekilde kutlayacaklarını söyledi. 1 Mayısın Diyarbakır halkı ve emekçileri için büyük önem taşıdığını söyleyen Karakoç, “Tüm emekçiler ve ezilen halklar olarak 1 Mayısı kutlayacağız” dedi. 1 Mayısın, barış taleplerinin dile getirileceği bir gün olduğunu anlatan Karakoç, şehirdeki tüm emek ve demokrasi güçleri olarak 1 Mayısa birlikte hazırlandıklarını söyledi.

Karakoç’un ardından konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ise parti genel merkezlerinden gelen talimat ile tüm illerde 1 Mayısı kutlayacaklarını söyledi. Zümrüt, “1 Mayıs’ı Newroz coşkusuyla kutlayacağız” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP: Büyük dramın kurbanlarını saygıyla anıyoruz

SONRAKİ HABER

Formula 1 kurbanının cenazesinde öfke seli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...