08 Nisan 2016 16:42

Aile Bakanından skandal bir açıklama daha: Çocuk gelişimci değil imam ihtiyacı varmış!

Karaman’da ortaya çıkan çocuk istismarının ardından yaptığı skandal açıklamayla tepki çeken Aile Bakanı Ramazanoğlu, bakanlık bünyesindeki çocuk gelişimci ve psikologların ‘kullanılmayan kadrolar’, imamların ise ‘ihtiyaç’ olduğunu söyledi.

Paylaş

Türkiye çocuklara yönelik istismar haberleriyle çalkalanırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’dan skandal bir açıklama daha geldi. Ramazanoğlu, Bakanlık bünyesindeki çocuk gelişimcisi ve psikolog kadrolarını “kullanılmayan kadrolar” olarak nitelerken, Bakanlığa imam atanmasını “İhtiyaç var” diye savundu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Bakanlığa çocuk gelişimci yerine din görevlisi alınması siyasi bir karardır. Çocuklara tecavüzü din görevlileri ile değil bu işin uzmanları ile önleyebilirsiniz” diyerek Ramazanoğlu’ya tepki gösterdi. 

Ensar Vakfını savunan açıklamalarıyla tepki toplayan Bakan Ramazanoğlu’nun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yazılı soru önergesine verdiği yanıtlar dikkat çekici. Ramazanoğlu, psikolog, çocuk gelişimcisi ve fizyoterapist kadroları iptal edilirken yeni imam kadrosu açılmasına ilişkin soru önergesini “Kullanılmayan kadrolar iptal edildi, ihtiyaç duyulan kadrolar açıldı” diye cevapladı. Bakan, din görevlilerinin hangi şekilde görevlendirileceği sorusunu yanıtsız bıraktı. 

Bakanlar Kurulu kararı ile geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında kadro değişikliklerine gidildi. Kararla mevcut 37 psikolog, 37 çocuk gelişimci ve 12 fizyoterapist kadrosu iptal edilirken yerine, aralarında 25 din görevlisinin de bulunduğu şoför, mühendis, tekniker gibi kadrolar açıldı. Konuyla ilgili CHP’li Ağbaba’nın yazılı soru önergesine Bakan Ramazanoğlu’dan yanıt geldi. 

4 ÇOCUK GELİŞİMCİYE BİR İMAM

Ramazanoğlu, din görevlilerinin bakanlığa hangi amaçla alındığı, ne şekilde görevlendirildikleri sorusunu, “Görevlendirildikleri birimlere göre görev ve sorumlulukları değişmektedir” diyerek cevapsız bıraktı. Bakanlığın taşra teşkilatında 121, merkezde ise 17 din görevlisi istihdam ettiği bilgisini veren Ramazanoğlu, Bakanlık bünyesinde 1031 psikolog, 477 çocuk gelişimcisi ve 194 fizyoterapistin çalıştığını aktardı. 

Psikolog, çocuk gelişimcisi ve fizyoterapist kadrolarının iptal edilmesini ise Ramazanoğlu “Kurum içi görevde yükselme ve unvan değişikliği ile KPSS sonucuna göre alınacaklar için hazırlık amacıyla kullanılmayan kadrolar iptal edilerek ihtiyaç duyulan kadrolar alınmıştır” diye açıkladı. 

İSTİSMARI İMAM MI ENGELLEYECEK?

Bakanın yanıtına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sayın Ramazanoğlu’nun, çocuklara yönelik taciz tecavüz vakalarına din görevlileri ile müdahale etmek yerine, din işlerini Diyanete bırakıp kendi asli görevini hatırlaması gerekiyor. Ama Bakan, çocukları koruma görevini bırakmış diyanet işleri başkanı gibi hareket ediyor. Biz çok iyi biliyoruz ki bakanlığa çocuk gelişimci yerine din görevlisi alınması siyasi bir karardır. Çocuklara tecavüzü din görevlileri ile değil bu işin uzmanları ile önleyebilirsiniz. Bakanlıkta din görevlileri ile kadrolaşmak yerine, daha fazla pedagojik altyapıya sahip psikolog, çocuk gelişimcisi, eğitimci ve sosyal hizmet uzmanı alınması gerekiyor” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bahçe’de sinema, festival!

SONRAKİ HABER

İkinci grup mülteci kafilesi Pehlivanköy’e ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...