08 Nisan 2016 15:40

Silopi'de halkı susuzluğa mahkum ettiler

Paylaş

Yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından tanklarla ateş altına alınan ve aralarında çocuk, bebek ile yaşlıların da bulunduğu 8 kişinin katledildiği Silopi’de, mahallelere dönük top atışları devam ediyor. Su şebekelerinin de kesildiği ilçede kalan halk birçok tehlikeyi göze alarak su ihtiyaçlarını ara sokaklardan ulaşabildikleri çeşmelerden karşılamaya çalışıyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 Nisan akşamı ilan edilen sokağa çıkma yasağı 4. günü geride bıraktı. Resmi açıklamalara göre, 1 polisin yaşamını yitirdiği ve 3 polisin yaralandığı saldırıda 3 zırhlı araç kullanılamaz hale geldi. Çatışmaların sürdüğü ilçede tank ve ağır silahlarla Başak ve Barbaros Mahalleleri bombardımana tutuldu. Top atışlarının birçok eve isabet etmesi sonucu aynı aileden Muhyettin, Sadettin, Ahmet ve İsa Tonguç ile Behiye Erener, Rahime Sanır (14) ve Zülfiye Şalk (70) ve 2 yaşındaki torunu Esra Şalk yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda Osman, Gule ve E.T. (10), Meryem, Abdulkerim, İsmail, Çiçek, Sami Şalk, Meryem Tan, Abuzeyit Tan, Zeynep Tan, Baran Erener ve Murat Sanır da yaralandı.

GÖZALTINA ALINANLARA İŞKENCE İDDİASI

Saldırılarının şiddetlenmesi ile birlikte evlerinden çıkmak zorunda kalan halk, polis noktalarından geçirildikten sonra otobüslerle ilçedeki spor salonuna taşındı. Burada GBT kontrolünden geçirilen yurttaşlar ardından ilçe merkezinde bulunan akrabalarının yanlarına geçti. Yapılan ev baskınlarında ve sokak aralarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. 6 Nisan günü aralarında DBP İlçe Eş Başkanı Mahmut Yıldızgörer’in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınanlardan 4 kişinin işkenceye maruz kaldığı belirtildi.

MAHALLELERE SU VERİLMİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘İlçelerin uzaktan bombalanabileceği’ yönündeki açıklamasından sonra mahallelere tank ve top atışları yoğunlaştı. Cudi Mahallesi’nde birçok eve baskın düzenleyen özel hareket timleri, onlarca genci darbederek gözaltına aldı.

Yurttaşların bir kısmının göç etmek zorunda kaldığı ilçede, yasak ilanından bu yana su kesintisi yaşanıyor. Su şebekelerinin devlet güçleri tarafından kesilmesi ile su sorunu yaşayanlar dışarı çıkınca hedef oluyor. Belediye personellerinin su vanasını açma girişimleri de devlet güçleri tarafından engelleniyor. Suyu biten halk ise saldırı altında ara sokaklardan ulaşabildikleri çeşmelerden bidonlarla su taşıyarak ihtiyaçlarını karışlamaya çalışıyor. 

DUMANLAR YÜKSELİYOR

Silah ve patlama seslerinin kesilmediği ilçede İpekyolu’da polis ve askerin hareketliliği sürerken, yüksek tepelere de tanklar konuşlandırıldı. Tanklardan yapılan top atışları nedeniyle dün de Başak Mahallesi’nden dumanlar yükseldi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Zübeyir Aydar: Ateşkes çift taraflı olmalı

SONRAKİ HABER

Venezuela’da elektrik krizi: Cuma günleri tatil ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...