08 Nisan 2016 15:37

Zübeyir Aydar: Ateşkes çift taraflı olmalı

Paylaş

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’in PKK’ye silah bırakma çağrısını değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, bu çağrıların her iki tarafa yapılması gerektiğini söyledi. Diyalog çağrılarına kıymet verdiklerini belirten Aydar, “ABD arabulucu olsun, bizi ve Türkiye’yi yeniden bir masada bir araya getirsin. Sorunlarımızı konuşalım, biz buna hazırız” dedi. 

BU SORUN İKİ TARAFLI

Amerika’nın Sesi Radyosu Kürtçe servisine konuşan Aydar, sorunun sadece ‘açıklamalarla çözülmediği’ni belirterek, “Bu sorun tek taraflı değil, iki taraflı bir sorundur. Bir taraf biz, diğer taraf Türkiye devletidir. Daha önce de Amerikalı yetkililerin savaşın durdurulması ve tarafların masaya gelmesi konusunda çağrıları vardı. Biz bu tür çağrıların iki taraflı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye hazırsa kendilerinin de hazır olduğunu söyleyen Aydar, “Amerika bu konuda arabulucu olsun. İki tarafı yan yana getirsin biz o masada konuşalım. Biz ABD’nin arabuluculuğunda bir diyaloğa hazırız. Çatışmaların durdurulması iki taraflı olsun ve diyaloglar da çözüme yönelik olsun” dedi. ABD’nin Türkiye’yi ikna etme imkanları olduğunu söyleyen Aydar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yaklaşık bir yıldır tecrit altında tutulduğunu hatırlatarak, “Biz bugün yaşananları kabul etmiyoruz. Biz sorunu çatışma ve savaş ile çözmek istemiyoruz. Bu Türkiye’nin tercihidir, biz de buna sonuna kadar direneceğiz. Bu çatışmaların zararlarını biliyoruz ama başka çaremiz yoktur” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

bianet İngilizce sayfa editörü Barış Mumyakmaz hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Silopi'de halkı susuzluğa mahkum ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa