08 Nisan 2016 13:59

Akıncı, hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Özgürgün'e verdi

Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün'ü hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümeti kurma görevini vermek amacıyla saat kabul ettiği Özgürgün ile yaklaşık yarım saat baş başa görüştü. Görüşmenin ardından Akıncı basını kabul ederek, gazetecilerin huzurunda hükümeti kurma görevini Özgürgün'e sundu. Akıncı, görevlendirmeyi sunmadan önce yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) - UBP hükümetinin istifası sonrası hemen partilerle görüştüğünü ve hızlı bir şekilde hükümetin kurulmasını istediğini anlattı.

‘ANAYASA GEREĞİ ÖZGÜRGÜN'E VERDİM’

Bugün de parti liderleriyle görüştüğünü, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP- UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile temas kurduğunu aktaran Akıncı, tüm temasların ardından UBP ve DP'nin bağımsız milletvekillerinin de desteğiyle hükümet oluşturacağı kanaatine varmasına dayanarak görevi Anayasa gereği Özgürgün'e verdiğini söyledi.

Akıncı, yarım saat süren görüşmede Özgürgün ile birçok konuyu ele aldığını, Cumhurbaşkanı olarak müzakere sürecini yürüttüğünü belirterek, hükümet ve Meclis’le de çok yakın çalışmak durumunda olduğunu ifade etti. Akıncı, bu görevi bundan sonra da kurulacak hükümetle iş birliğinde sürdüreceğine inandığını vurguladı.

‘SORUN ÇÖZEN BİR İCRAAT İÇERİSİNE GİRİLMELİ’

Çözüm kararlılığının masada olması ve bunun desteklenmesi gerektiğini ifade eden Akıncı, bunun yanı sıra hükümetin icraatlarında sorun çözen bir çalışma içine girmesi gerektiğini çünkü yapılması gereken işler, reformlar Türkiye ile ilişkiler, ekonomik protokol gibi konularda halkın çıkarları doğrultusunda çalışacaklarına inanç belirtti.

‘YENİ MÜŞAVİR YARATMAYIN.. KAMU REFORMUNU GEÇİRİN’

Cumhurbaşkanı Akıncı, çok zorunlu durumlar dışında yeni müşavirler yaratmama konusunda da talebini ileterek, mevcut kadrolardan yararlanılmasının daha doğru olacağını kaydetti. Akıncı, kamu reformu gibi bekleyen yasaların da ivedi olarak yürürlüğe konulmasının önemine işaret etti.

AB yasalarının da Meclis’ten geçmesi gerektiğini ifade eden Akıncı, Özgürgün’e görevi "Allah kolaylık versin, hayırlı olsun, başarılar dilerim." sözleriyle sundu.

Anayasa gereği Özgürgün'ün yeni kabineyi sunmak için 15 günlük süresi bulunuyor.

50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi’nde CTP’nin 20, UBP’nin 18, DP’nin 5, TDP’nin 3 milletvekili bulunuyor. 4 milletvekili ise bağımsız olarak çalışmalarını sürdürüyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘İstanbul Buluşmaları’ yarın başlayacak

SONRAKİ HABER

Tarım gerçekten büyüdü mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...