08 Nisan 2016 13:44

‘İstanbul Buluşmaları’ yarın başlayacak

Paylaş

İki yılda bir Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası PEN (Yazarlar Birliği), IPA (Uluslararası Yayıncılar Birliği), RSF (Sınır Tanımayan Gazeteciler), Article 19, Freedom House ve bu kuruluşların çerçeve örgütü IFEX gibi birçok örgütü bir araya getiren Düşünce Özgürlüğü için İstanbul Buluşmaları, yarın başlıyor.

Bu yıl onuncusu gerçekleşecek buluşma, Bianet, Şeffaflık Derneği, ve Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi tarafından hazırlandı.1080 aydının ifade özgürlüğü için başlattığı sivil itaatsizlik eylemine destek olmak için Uluslararası PEN Hapisteki Yazarlar Komitesinin çağrısıyla 10-12 Mart 1997’de başlayan Düşünce Özgürlüğü için İstanbul Buluşmaları bu yıl da birçok ulusal ve uluslararası örgütün katılımıyla gerçekleşecek.

9 ve 10 Nisan tarihlerinde yapılacak buluşmada ilk gün, Türkiye’deki ifade özgürlüğünün fiili durumu mağdurlarının tanıklığıyla konuşulacak. İkinci gün ise ifade özgürlüğü üzerindeki kısıtlamalar ve tehditler tartışılacak. İki gün sürecek olan buluşma InterContinental İstanbul’da yapılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutukluya ‘çıplak ayakla sürgün’ iddiası

SONRAKİ HABER

Akıncı, hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Özgürgün'e verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...