08 Nisan 2016 13:37

Hasta tutukluya ‘çıplak ayakla sürgün’ iddiası

Paylaş

Sincan Cezaevinde tutulan hasta tutuklu Ali Şimşek’in eşyalarını dahi yanına almadan Bandırma Cezaevine sürgün edildiği iddia edildi.

Gazetemize konuşan Şimşek’in ablası Hatice Kara, kardeşinin ayakkabısından gömleğine kadar hiçbir eşyasını almasına izin verilmeden isteği dışında Bandırma Cezaevine götürüldüğünü söyledi. 

DAHA ÖNCE DE ÇIPLAK AYAKLA EŞYA TAŞITMIŞLARDI

Ali Şimşek’e daha önce de Kırıkkale Cezaevinden Sincan Cezaevine sürgün edildiği sırada çıplak ayaklı halde buzdolabı, vantilatör, yatak gibi ağır eşyalar taşıttırılmış, Şimşek’in bu sırada kanama geçirip, rahatsızlandığı ortaya çıkmıştı. 28 Mart 2016 tarihinde de apar topar Bandırma Cezaevine nakledilen Şimşek’in ablası Hatice Kara, kardeşinin sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Kardeşinin elbiselerini giymesine ve yanına almasına dahi müsaade edilmediği gibi cezaevi yetkilileri tarafından ücretini verdiği takdirde kendisine yollanacağının söylendiğini ileri süren Kara, “Sabah 06.00’da odasına girip çorapsız, gömleksiz, ayakkabısız zorla götürülmüş. Gidip eşyalarını aldım hiçbir şeyi yanında götürememiş. HSYK’ye başvurduğumda ise toplu nakil olduğunu söylediler. Ancak nakil mahkumun isteğiyle olur. Ayrıca Ali arkadaşlarının olduğu başka  bir cezaevine sevk edilmek için başvuruda bulunmuştu. Bunun adı sürgün” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Kazanhan davasında cezasızlık endişesi

SONRAKİ HABER

‘İstanbul Buluşmaları’ yarın başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...