08 Nisan 2016 12:31

HDP'nin İstanbul kongresi pazar günü düzenlenecek

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

HDP İstanbul İl Örgütü pazar günü olağanüstü kongresini, “Özgürlük için direniyor, demokrasi için örgütleniyoruz” sloganıyla gerçekleştirecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak kongreye ilişkin kongre komisyonunda görevli HDP Parti Meclis Üyeleri Elif Bulut ve Erkan Karabay’la görüştük. Görüşmeyi gerçekleştirdiğimiz il binası kongre nedeniyle oldukça hareketliydi.

Özellikle 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye’nin olağanüstü bir dönemde geçtiğine işaret eden Erkan Karabay, önümüzdeki dönem siyaseten çıkacak zorluklara karşı kongre kararı aldıklarını, bunu ilk olarak genel merkez kongresiyle başlattıklarını hatırlattı. Karabay çok sayıda ilçede kongreler yapıldığını, İstanbul’unda bu kapsamda olağanüstü kongresini yapacağını anlattı.  

Kongre için İstanbul’u bölgelere ayırarak, her ilçede, mahallelerde toplantılar yaptıklarını söyleyen Elif Bulut ise, karma toplantılar yanı sıra kadınlar için de ayrı toplantılar yaptıklarını belirtti. Farklı inanç kesimleri ve farklı halklarla da toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Bulut, toplantılarda, neden kongreye gittiklerini, nasıl bir yönetim istediklerini dair görüş ve öneriler aldıklarını  ifade etti.

TEK LİSTE OLACAK

Toplantılarda HDP’nin program ve tüzüğünün Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir program olduğu yönünde tabanla bir kez daha mutabık olduklarını ifade eden Karabay, toplantılarda HDP’nin söz konusu programı pratikte hem makro düzeyde, hem de yerel düzlemde halka ulaştırma konusunda eksik olduğunun da ortaya çıktığını belirtti. Bunun da kongreye gitme nedenlerinin başında geldiğini söyleyen Karabay, kongre sürecini de bir örgütlenme hamlesi ve seferberliği olarak ele aldıklarını söyledi. Tek listeyle seçime gideceklerini anlatan Karabay, “Hem dönemsel koşullar hem de parti içi radikal demokrat programı uygulamak adına dengeler gözetilerek bir liste oluşturulacak” dedi. Karabay, il eş başkanlığı için 120’e yakın isim önerildiğini, il yönetimi için de 450’ye yakın isimin önerildiğini bilgisini verdi. Newroz’da İstanbulluların sokağa çıkamadığını hatırlatan Karabay, bütün muhalif kesimlerin kongreye katılmasının önemli olduğunu ve kongreye beklediklerini söyledi.

AÇILIŞTA VE KAPANIŞTA MÜZİK

İstanbul’un Türkiye’nin kalbi olduğunu belirten Elif Bulut, “Bu yüzden önem veriyoruz kongreye. İstanbul’da görkemli coşkulu bir kongre yapmamız bizim için de örgütümüz için de önemli” dedi. Kongrenin programına ilişkin Bulut, kongre öncesinde Vartkes ve Meral Tekçi’nin kongrenin bitiminde ise Bajar ve Xero Abbas’ın sahne alacağını da belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Bilgen: AKP dokunulmazlıklarla başkanlık yoklaması yapıyor

SONRAKİ HABER

'Uyuşturucu ile Mücadele Derneği' cephanelik çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...