08 Nisan 2016 12:29

Bilgen: AKP dokunulmazlıklarla başkanlık yoklaması yapıyor

Paylaş

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca düzenledikleri basın toplantısıyla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Bilgen, AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasını imzaya açmasının yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili yoklama girişimi olduğunu ifade ederek, AKP'nin bu şekilde gücünü test etmek istediğine işaret etti. Bilgen, "Türkiye'nin çok ciddi sorunları varken toplumun gündemini buraya odaklamak siyasetin yetmezliğidir" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayhan Bilgen dokunulmazlıkların imzaya açılması ve MHP'nin HDP'yi hedef alması konularına değindi. Bilgen, önümüzdeki günlerde Mecliste dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda değişiklik önerisinin AKP tarafından imzaya açılacağını dile getirerek "Başından beri bu konuda tavrımızı çok net koyuyoruz. Dokunulmazlığın bir suç işleme mekanizmasına dönüşmesini engelleyecek bir düzenleme olması için önerimizi yaptık. Birkaç ay içerisinde yeni anayasa önerisi Meclis gündemine gelecekken, anayasal bir konuyu imzaya açmak ve gündeme getirmek, başkanlık eksenli bir anayasa ile ilgili bir test sürecidir. AKP kendi gücünü test etmeye ve ittifaklarını yoklama çalışıyor" dedi. Türkiye'nin çok ciddi sorunları varken toplumun gündemini buraya odaklamanın, siyasetin zaafını örtme girişimi olduğunu ortaya koyan Bilgen, AKP'ye bu tutumundan vazgeçmesi çağrısı yaptı. 

HDP'yi hedef alan açıklamalara da değinen Bilgen, MHP'nin kendi iç kongre tartışmalarını bastırmak ve kendi gündemini örtmek için böyle bir yöntem izlediğini kaydetti. 

'AKP, İSTİSMAR OLAYLARINDA SAMİMİYETİNİ ORTAYA KOYDU'

Bilgen sonrası konuşan Besime Konca da HDP'nin Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar skandalına ilişkin tutumuna değindi. Konca, olayı başından beri takip ettiklerini ifade ederek, parlamentoda araştırma komisyonu kurulması talebinde bulunduklarını ve suçun araştırılması için gensoru önergesi verdiklerini hatırlattı.AKP'nin suçun araştırılmaması için elinden geleni yaptığını ve gensoru önergesine ret oyu verdiğini söyleyen Konca, "Tacizin, tecavüzün, şiddetin önlenmesinde ne kadar samimi olduklarını gösterdiler" diye konuştu.  

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın Ensar Vakfı'na ilişkin, "Bu olay bir kurumun tümünü bağlamaz" açıklamalarına da değinen Konca, Tan'la aynı fikirde olmadıklarını ve Tan'ın sözlerini eleştirdiklerini belirtti. Konca, vatandaşlıktan çıkartma tartışmalarını da ele alarak  bunların hepsinin gündem saptırma amaçlı olduğunu kaydetti. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Kenan Ateş için fakültesinde anma düzenlendi: Devrimciydi, aydındı, emekçiydi...

SONRAKİ HABER

HDP'nin İstanbul kongresi pazar günü düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...