08 Nisan 2016 11:36

Maruz kaldığı şiddetin fotoğraflarını paylaşıp yaşamına son verdi

Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesinde, eşinden ve yakınlarından şiddet gördüğünü belirten bir çocuk annesi 29 yaşındaki Fatma Sarıaslan, ilaç içerek yaşamına son verdi. Sarıaslan, intiharından önce Facebook'taki hesabından, gördüğü şiddetin izlerini taşıyan fotoğrafları paylaştı.

İzmir, Altındağ 4281/1 sokakta yaşayan 29 yaşındaki Fatma Sarıaslan, eşi Harun Sarıaslan'dan ve yakınlarından şiddet görüyordu. Yakınlarının ifadesine göre, hakkında koruma kararı da bulunduğu ileri sürülen Fatma Sarıaslan, dün gece maruz kaldığı şiddetin ardından ilaç içti. Fatma Sarıaslan'ı evde hareketsiz bulan yakınları polis ve sağlık ekiplerini çağırdı. Gelen polis ve sağlık ekibi, Sarıaslan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

İNTİHARINDAN ÖNCE FACEBOOK'TAN MESAJ BIRAKTI

Bu arada Fatma Sarıaslan'ın, intiharından önce Facebook'taki sosyal medya hesabından, gördüğü şiddetin izlerini taşıyan fotoğrafları paylaştığı ortaya çıktı. Sarıaslan'ın fotoğraflarında vücudunun hemen her tarafının morluklar içerisinde olduğu görüldü.

Fatma Sarıaslan, Facebook'taki mesajında ise gördüğü şiddeti şöyle anlattı:

"Belki herkes bu boşanmada beni suçlayacak. Ama Harun'un dayısı ve kızı beni döverken Harun kollarımı tutup güya beni savunurken darp raporu almamam için beni tehdit etti. 'Merdivenlerden düştüm diyeceksin' dedi, 'Eğer şikayet edersen boşarım seni' dedi. Bu saatten sonra bugün itibariyle Harun denen şahıs ne oğlumun, ne de benim hayatımda yok. Artık bu konu hakkında konuşmak istemiyorum...yorum size kalmış...."

'BENİM KIZIM İNTİHAR ETMEDİ'

Fatma Sarıaslan'ın cenazesi otopsi işleminin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Sarıaslan için Bornova İlçesi Altındağ Semti'ndeki Mescidi Aksa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sarıaslan'ın ailesi ve sevenleri katıldı. Törende, genç kadının gözü yaşlı annesi Safiye Sarıaslan, "Kızım yaşadıklarını pek anlatmıyordu. Dayanamayacak olduğunda ya da biz duyduğumuzda anlatırdı. Kocası sessiz biriydi ama ekonomik ve psikolojik baskı uygulardı. Kızıma 10 lira para vermekten bile çekinirdi. Bir kez şiddet gördüğü için polise gidip şikayette bulundu, ancak kocası şikayetini geri almasını istedi. Kaynı çok küfür ederdi. Kızım ölmeden 2 saat önce ona ev aldık. 'Avizelerimi ben seçeceğim' dedi. Benim kızım intihar etmedi. Hatta bizimle şakalaştı" diye konuştu. İkindide kalınan cenaze namazının ardından Fatma Sarıaslan, Işıkkent Mezarlığı'nda toprağa verildi.(DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti

SONRAKİ HABER

Kenan Ateş için fakültesinde anma düzenlendi: Devrimciydi, aydındı, emekçiydi...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...