08 Nisan 2016 11:24

Mahkeme, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti

Paylaş

Ankara12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki ilk duruşma öncesinde partililer adliye koridorunu doldurdu. Mahkeme, duruşma salonuna sadece tarafların avukatlarını aldı. Salona izleyci ve gazeteciler alınmadı. Polis, mahkemenin kapısında ve koridorda güvenlik önlemi aldı.  

Hürriyet'in haberine göre MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın karar üzerine yaptığı açıklamada, "Hukuk yolu tükenmedi, üst mahkemeye gideceğiz" dedi.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişti. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamıştı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer aldı. Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” belirterek, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Stajyer öğretmenlere Eğitim-Bir-Sen baskısı

SONRAKİ HABER

Maruz kaldığı şiddetin fotoğraflarını paylaşıp yaşamına son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...