08 Nisan 2016 07:51

Sezai Sarıoğlu ETEV’de

Paylaş

Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı, “Edebiyat Söyleşileri”ne Sezai Sarıoğlu ile devam ediyor. Daha önce İsrailli şair Amir Or, İsveç’te yaşayan Fırat Ceweri, Evrensel Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu gibi yazın ve düşün alanından insanları konuk eden ETEV’de, Sezai Sarıoğlu ile “Yaraların Beyanı Esastır” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Yasakmeyve Yayınları’ndan geçtiğimiz ay çıkan şiir kitabı “Kurutma Kâğıdı” üzerinden geçmiş ve şimdiki zaman arasında okurlarıyla söyleşecek Sezai Saıoğlu: “Başkalarını bilemem ama sözcüklerin ve yaraların arkasına da gizlenirim ben. Bazen bir yolunu bulur çıkarım, bazen yıllarca kalırım ki okur arayıp bulsun. “Yara hapsinde” gün sayarken, yaraların, sözcüklerin ve anlamların içinden de seslenirim kendime ve okura.
Şiir manalı bir tanışmaysa yaralarımızın tanışması da buna dâhildir... Şiir bir yara beyanıysa ve yaraların beyanı esas ise şiirlerdeki yaralarımla tanışmaya çağırırım okuru. Okur, çok kapılı olan şiire kendi seçtiği kapılardan, kendi yaralarıyla girer…
Şiir bir arkadaşlık teklifiyse, bu karşılıklı bir anlam alışverişidir. Şiir bir yara beyanıysa kendi yaralarıyla da tanışır okur… Böylece bir şiirin içinde yaralana berelene, yaralana yuvarlana yolculuğa çıkarız…
Ta ki; yaralarımızın sonuna nokta koyana kadar…” diyor.

Söyleşi ETEV’in Osmanağa Mah. Ali Suavi Sok. No: 10 D:4-5 Şirin Apt. Kadıköy adresinde, 9 Nisan’da saat 14.00’te yapılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu'da metruk bir bina çöktü

SONRAKİ HABER

Reuters, 'IŞİD kaçırdığı 175 işçiyi katletti' haberini geri çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...