07 Nisan 2016 12:42

Sozdar Xalid: Menbic’i IŞİD’den kurtarma zamanı

Paylaş

Erdoğan ALTAN

Menbic Askeri Meclisi, Bölge Yürütme Meclisinin vereceği karara bağlı Menbic’i IŞİD’den (DAİŞ) kurtarmaya hazır olduklarını belirtirken, QSD güçlerinin operasyona destek vereceği ifade edildi. Menbic Yürütme Meclisi Eş Başkanı Sozdar Xalid ise, “Kenti DAİŞ çetelerinden kurtarma zamanı gelmiştir” dedi. Menbic Bölgesi Askeri Meclisinin ilanından sonra Kobanê’ye bağlı Sırrîn kasabasında 5 Nisan’da düzenlenen toplantı ile Menbic bölgesinde bulunan Kürt, Arap, Çerkes ve Türkmenlerden oluşan 43 kişilik Menbic Bölgesi Yürütme Meclisi de kuruluşunu ilan etti. 

HALKLARIN KARDEŞLİĞİ...

“Menbic’i halkların kardeşliği ve ortak yaşam sembolü haline getireceğiz” şiarıyla kuruluşunu ilan eden Menbic Meclisi Eş Başkanı Sozdar Xalid, Menbic’ın demokratik bir Suriye’nin inşası için mücadele ettiğini ve bu yolda onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Xalid, devam eden süreci şöyle anlattı: “Menbic kent ve kırsal bölgesi 21 Ocak 2014 tarihinde DAİŞ çeteleri tarafından işgal edildi. O dönemden bu yana DAİŞ çetelerinin öldürme, kaçırma ve yıkım gibi insanlık dışı uygulamalarına rağmen bölge halkı yaşam mücadelesi verdi. DAİŞ çetelerinin bölge halkının iradesini kırmaya yönelik uygulamaları başarılı olmamıştır. Bunun da sebebi, bölge halkının ortak yaşam ve halkların kardeşliğine dayanan tarihsel geçmişi ve inancıdır.”

Menbiclilere “Yanımızda yer alın” çağrısı yapan Xalid, “Menbic’i DAİŞ çetelerinden kurtarmanın görev ve sorumluluğu Menbic Askeri Meclisine düşmektedir.” diye konuştu. Menbic Askeri Meclisi Sözcüsü Ednan Ebû Emced ise, Yürütme Meclisinin ilanını tüm bölge halklarına kutlayarak, Menbic Askeri Meclisinin siyasi çatısı olarak kabul ettiklerini belirtti. Emced, yürütme meclisinin vereceği karara bağlı olarak kenti özgürleştirmeye hazır olduklarını söyledi.

QSD’DEN DE DESTEK

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) yetkilileri de, QSD’nin Menbic Bölgesi Yürütme Meclisine destek açıklaması yapacağını ve kuruluş amaçları olan DAİŞ’i Suriye topraklarından temizleme noktasında Menbic Askeri Meclisinin yanında yer alacaklarını kaydetti. (KobanêDİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Panama Skandalı: İzlanda’da geçici başbakan atandı, seçimler sonbaharda

SONRAKİ HABER

250’ye yakın Suriyeli kayıp’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...