07 Nisan 2016 12:17

Doktor Nemli’nin açığa alınması protesto edildi

Paylaş

Bitlis Ahlat Devlet Hastanesi’nde tek kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Doktor Serdar Nemli’nin izinli Diyarbakır Newrozu'na katıldığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmasına tepkiler sürüyor.

Bitlis Tabip Odası Başkanı Dr. O. Fatih Şanlı yaptığı yazılı açıklama ile zorunlu hizmet görevinin bitmesine rağmen Ahlat’ta kalmayı seçen ilçenin tek Kadın doğum uzmanı Nemli’nin görevden uzaklaştırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Doktor Nemli’nin branşı gereği en çok mahkemelerde zaman geçiren bir alanda çalışmasına rağmen kendisi hakkında şimdiye kadar tek bir davanın açılmadığını dikkat çeken Şanlı, “kendisi mutlu hastaları memnundur. 29 Mart 2016 tarihinde yine poliklinik yaparken, 70 hasta bakmışken ve daha 30 hastası beklerken Başhekimliğin sözlü ifadesine göre Kaymakamlığın emriyle hastalarını bitirmeden acele bir şekilde görevden uzaklaştırma yazısı kendine tebliğ edilerek hastaneyle ilişkisi kesilmiştir. Ahlat halkının duruma anlam veremediğini belirten Şanlı, bu kararın Nemli’nin ailesinde de strese yol açtığını söyledi. Bitlis’te çalışan sağlık emekçilerinin bu duruma tepkili olduğunu söyleyen Şanlı, bu uygulamayı asla meşru görmediklerini vurguladı. (Bitlis/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlıktan barış imzacısı akademisyenlere sansür

SONRAKİ HABER

İngiltere’de asistan doktorlar yine sokağa çıktı: Asistan doktorların direnişi büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...