07 Nisan 2016 12:13

Barolar: Tahir Elçi cinayeti aydınlatılsın

Paylaş

Diyarbakır Barosu’nun çağrısıyla Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi, soruşturma dosyasının etkili yürütülmemesi ve aylar geçmesine rağmen faillerin bulunamamasını protesto etti. Ankara Adliyesi önünde dün biraraya gelen ve “Diyarbakır’dan duyulmayan Tahir Elçi’nin sesini duyurmak için Ankara’ya geldik” diyen avukatlar, “Soruşturma makamları ilgizisiz ve kayıtsız kalmakta, toplumda azalan adalet inancı bu tutum karşısında tükenmiştir” dedi.

28 Kasım 2015 tarihinde Sur’da barış çağrısı yaparken katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile ilgili yürütülen soruşturmada ilerleme kaydedilemesine avukatlar duruma tepki gösterdi. Avukatlık Haftası etkinlikleri kapsamında  Diyarbakır Barosu’nun  çağrısıyla Ankara Adalet Sarayı önünde bir araya gelen bölge baroları Tahir Elçi cinayetinin bir an önce aydınlatılmasını istedi. Açıklamaya Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin yanı sıra HDP Milletvekilleri Müslüm Doğan, Erol Dora, Ahmet Yıldırım, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve kitle örgütü yöneticileri katıldı. Açıklamayı yapan Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Tahir Elçi’nin her daim hakikatin peşine düşmüş bir avukat olduğunu ifade etti. 

‘ELÇİ DAİMA BARIŞ DEDİ’

TBMM’de Tahir Elçi’nin katline yönelik araştırma komisyonunun kurulması önerisinin reddedildiğini hatırlatan Çıtırık, faili meçhulleri bitirme ile övünen AKP iktidarının komisyon kurulmaması yönünde oy vermesinin ne kadar samimi olduklarının göstergesi olduğunu dile getirdi. Çıtırık, Tahir Elçi’nin her daim barışçıl ve demokratik siyaseti vurguladığını kaydederek, “Türkiye’nin sorunlarının çözüm yollarının bulunmamasının koşullarından biri Tahir Elçi ve diğer politik cinayetlerin aydınlatılmamasıdır. Yine avukatlara mesleki faaliyetleri ve toplum hukukuna ilişkin çalışmaları sırasında yönelen saldırıları; hukuksuz gözaltı ve tutuklamaları kınıyoruz. Bizler Tahir Elçi’nin arkadaşları ve meslektaşları olarak siyasi iradenin ve yargının ailesine, topluma ve bizlere gerçeği ortaya çıkarma, adalaeti sağlama borçları olduğunu hatırlatıyoruz” dedi. Avukatlar açıklama sonrası oturma eylemi gerçekleştirdi. 
(Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

İSPARK işçileri yürüdü: Can güvenliği talep ettiler

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan barış imzacısı akademisyenlere sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...