07 Nisan 2016 11:48

Yatılı okul ve yurtlar dini markajda

Paylaş

Ahmet YİĞİT
Mersin

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında imzalanan ve çocukları 4 gün okula bir gün camiye götürecek olan “Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında” projesinin ardından aynı amaçla Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenişehir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu arasında da protokol imzalandığı ortaya çıktı. İmzalanan protokol kapsamında yatılı yurtlarda ve okullarda eğitim ve öğretime devam eden öğrencilere yönelik dini konferanslar verilip, dini kitaplar dağıtılacak. 

İmzalanan protokole tepki gösteren Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Mersin’in çok kültürlü, çok dilli ve çok dinli yapısından dolayı hükümetin Mersin’de yaşayan Sünni yurttaşlar dışındakileri ötekileştirmeye çalıştığını ifade etti. “Bu uygulamalar ve imzalanan protokoller, laik, bilimsel ve çağdaş eğitimden uzak” diyen Muşlu, Eğitim Sen olarak bu duruma karşı velileri bilinçlendirmek için çalışma başlattıklarını ifade etti. Muşlu, “Bu uygulama ile öğrencileri devşirmeye çalışıyorlar. Zeki, çalışkan ve öne çıkan öğrencileri tespit ederek kendi vakıflarına çekme gayretindeler” dedi.

Öte yandan, Eğitim Sen Mersin Şubesi geçtiğimiz gün imzalanan “4 gün okula bir gün camiye” protokolüne karşı okul önlerinde velilere bildiri dağıtarak, bu uygulamanın ötekileştirmeye sebep olduğunu anlattı. 

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta ‘Okul öncesi eğitim zorunlu olsun’ kampanyası

SONRAKİ HABER

Ford’da yıllık izin dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa