07 Nisan 2016 11:29

Engelliler de 65 yaş aylığı kapsamına alınsın

Paylaş

Engelli dernekleri, Meclise sevk edilen 65 yaş ve üstüne verilen aylıkla ilgili tasarıda engellilere de yer verilmesini istedi. Mecliste yapılan basın açıklamasında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği ve Ortapedik Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Turan Hançerli, ailenin değil bireyin esas alınarak sosyal yardım yapılması gerektiğini vurguladı. 

Torba yasayla Meclis gündemine getirilen “Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesizlere Aylık Bağlanması Hakkındaki” tasarıya tepki gösteren Engelli Dernekleri Meclise gitti. Mecliste bulunan partilerle görüşen engelli dernekleri tasarıdaki kapsamın kendilerini de kapsamasını istediler. Konuya ilişkin engellilerle birlikte Mecliste basın açıklaması düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal hakların yardım mantığıyla değil hak olarak verilmesi gerektiğini söyledi. İşsizliğin olduğu bir ülkede iş bulamayanların sosyal yardımı bir hak olarak alması gerektiğini de ifade eden Bekaroğlu, Türkiye’nin bunu yapabilecek bir güçte olduğunu söyledi. “Bu görevini de yapamıyorsa hükümetin işi bıraksın gitsin” diyen Bekaroğlu, CHP’nin aile sigortasıyla sadece engellilere değil bütün dezavantajlı grupların sorununu çözeceğini savundu. 

AİLEYE DEĞİL ENGELLİYE BAKILMALI

Türkiye Sakatlar Derneği ve Ortopedik Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Turan Hançerli, evde bakım grubunun devletle arasındaki ilişkisinin birey odaklı olması gerektiğini vurguladı. Engellilere yapılacak sosyal yardım konusunda hükümetin verdiği sözleri tutmasını isteyen Hançerli, böyle bir yasanın geçmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca söz konusu yasanın Kanal İstanbul Projesinin de olduğu bir torba yasada olduğuna dikkat çeken Hançerli, “Arkadaşlarımız ‘kanalın içinde kalacakları’ kaygısı taşıyorlar” dedi. MHP ve HDP’li milletvekilleriyle de görüşüp taleplerine destek aldıklarını söyleyen Hançerli, AKP grup başkan vekilinin ise kendilerine sadece konuyu değerlendireceklerini söylemekle yetindiğini aktardı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Hem cinsel sapıklığın hem siyasal sapıklığın adresi Erdoğan'dır

SONRAKİ HABER

Öğrenciler Çevre ve Ekoloji Kongresinde buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa