07 Nisan 2016 11:16

Kılıçdaroğlu: Hem cinsel sapıklığın hem siyasal sapıklığın adresi Erdoğan'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ‘siyasi sapıklık’la suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘cinsel ve siyasal sapıklığın adresi’ olduğunu söyledi.

Paylaş

Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı’na arka çıkmasını eleştirirken, “Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış vaziyette” demişti. Bu ifade hükümet kanadı tarafından tepki ile karşılanmış Kılıçdaroğlu cinsiyetçilikle suçlanmıştı. CHP genel merkezleri önünde protesto gösterileri düzenlenirken önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan “Bu siyasi sapıklığa ne yapacağız” açıklaması gelmişti. 

Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) genel merkezini ziyareti sırasında konuşan Kılıçdaroğlu Erdoğan’a, “Hem cinsel sapıklığın, hem siyasi sapıklığın adresi Recep Tayyip Erdoğan’dır!” yanıtını verdi.

Erdoğan’a bir zamanlar sarfettiği cümlelerle yüklenen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Yaptığım eleştiriye karşı sapık sözcüğünü kullanıyor. Ben o zata soruyorum. ‘Dolmabahçe’de oturup kadınlara, kızlara bakıyorum’ demek nedir? Sapıklık değil midir? Söyleyen sayın Erdoğan. ‘Seyrediyorum, bakıyorum’ diyor. ‘Kadınlara kızlara bakıyorum’ diyor. Senin görevin bu mudur? ‘Al ananı da git’ diyen sen değil miydin? Sen değil miydin?” diye konuştu.

‘Önüne yatmak’ ifadesinin deyim olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Deyimler sözlüğüne baktım. Önüne yatmak: Bir kişi ya da kurumu korumak amacıyla elindeki imkanları kullanmak. ‘Sen bildiğini yap, gerekirse ben senin önüne yatarım’ demek. Bunu alıp cinsel alana çekmek, kafalarının arkadasında ne düşündüklerini gösteriyor. Tam bir ahlaksızlık örneği.”

SÖZLERİNİ YİNELEDİ

Kılıçdaroğlu, Ramazanoğlu’na yönelik ifadelerinin de arkasında durdu: “Evet bir daha söylüyorum, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu Ensar Vakfı’nın önüne yatıyor. Çocukları koruyacağın yerde kalkıp vakfı koruyorsun. Onlar hepimizin çocuğu, benim görevim onları korumak. Ensar Vakfı’na o yurtları kim açtırdı, kim görmezden geldi? İmam Hatip Okulu Müdürü ‘Öğrencilerimiz Ensar ve KAİMDER yurtlarında kalıyordu’ diyor. Bu yurtlar yasadışı. Yetkililer nerede? Biz bunları dillendiriyoruz.”

Deyimi ilk olarak Reza Zarrab için Muammer Güler’in kullandığını da anımsatan Kılıçdaroğlu, “Bunu kullananlar da kendi bakanları. Yeni değil. Ayrıca söylüyorum Milli Eğitim Bakanı da Ensar’ın önüne yattı. Buradan o diktatör bozuntusuna da sesleniyorum: Çocuklar tecavüze uğrarken ağzından bir kelime çıktı mı? Kalkmış bize saldırıyorsun. Cürmün oturduğun yer kadar. Biz haklıyız, namusluyuz, çocuklarımızı koruyoruz” diye konuştu.

‘BAKANLARINIZ ENSAR’IN ÖNÜNE YATARKEN ÇOCUKLARI DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?’

Konunun son tartışmayla farklı bir noktaya çekilmek istendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Çocuklarımızın bunlara emanet edimesine karşıyız. Yurt açma yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’nındır. Hiçbir vakıf, dernek yurt açamaz. Bu yetki olmadan bunlar bu yurtları nasıl açtı? İkincisi, MEB ilköğretim ya da ortaöğretimde 14 yıldır fakir ailelerin çocukları bir yurt açtı mı? AKPnin kadın parlamenterlerine sesleniyorum. Bakanlarınız Ensar’ın önüne yatarken, o çocukları ve ailelerini düşündünüz mü? Beni protesto edebilirsiniz, ama bu çocuklara neden sahip çıkmıyorsunuz? O aileler, çocuklarını fakir oldukları için yurtlara gönderiyor. Siz alıp karanlık ellere teslim ediyorsunuz. Eleştirince de kıyameti koparıyorsunuz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Dokunulmazlık konusunda süreci derhal başlatma talimatını verdim

SONRAKİ HABER

Engelliler de 65 yaş aylığı kapsamına alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...