24 Nisan 2012 10:05

Mücadeleci bir tabip odası için

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Kurul Seçimleri haftasonu gerçekleştirilecek. İTO’nun mevcut yönetiminde bulunan Demokratik Katılım Grubu, yeni dönemdeki  aday listesini  açıkladı. İstanbul Tabip Odasında dün yapılan toplantıda, mesleki bağımsızlık, hekim emeği, sağlık hakkı ve mücadeleci bir meslek odası içi

Mücadeleci bir tabip odası için
Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Kurul Seçimleri haftasonu gerçekleştirilecek. İTO’nun mevcut yönetiminde bulunan Demokratik Katılım Grubu, yeni dönemdeki  aday listesini  açıkladı. İstanbul Tabip Odasında dün yapılan toplantıda, mesleki bağımsızlık, hekim emeği, sağlık hakkı ve mücadeleci bir meslek odası için yeni dönemde de yönetime aday olunduğu belirtildi. Yeni dönem adayları toplantıda tek tek söz aldı.

İTO Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Hükümetin İTO’yu baskı altına almak istediğini vurguladı. Hem hekimin haklarının hem de halkın sağlık hakkının ancak mücadeleci bir hekim örgütüyle savunulabileceğinin altını çizen Çerkezoğlu, bunun da ancak Türk Tabipleri Birliğinin her biriminde demokratik katılım gruplarının etkin katılımının sağlanmasıyla mümkün olacağını belirtti.

MUTSUZ HEKİMLER YARATILIYOR

Mesleki bağımsızlığı sağlama, iyi ve onurlu bir hekimlik mesleği yapma ve halka nitelikli sağlık hizmeti verme misyonlarıyla yeni dönemde Oda yönetimine aday olduklarını belirten İTO Başkanı Prof.  Dr. Taner Gören de, bunun, “hükümete yandaş” bir yönetimle değil, mücadeleci yönetimle sağlanabileceğini vurguladı.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan hekimler, bir gazetecinin  Hükümetin ve yönetime aday diğer grupların, odanın mevcut yönetimi hakkında “siyaset yapıyorlar” şeklindeki açıklamalarını sorması üzerine Gören, sağlıkla ilgili olan, halk sağlığına değen her konuda hekimlerin konuşma haklarının olduğunu vurguladı. Gören, “Eğer bunlar siyaset yapmaksa evet biz siyaset yapıyoruz” dedi.

HERKES SAĞLIK HAKKINA SAHİP ÇIKMALI

Prof. Dr. Selçuk Erez de, Sağlık Bakanının “Hekim hakları için neden sadece bir tane birlik var?​” sözlerine tepki gösterdi. AKP Hükümetinin, hekimlerin mücadelesini bu yolla bölmek istediğini belirten Erez, “O zaman ben de neden bir tane sağlık bakanı var derim?​” diye konuştu.

Hem hastalar hem de sağlık çalışanları açısından daha kötü günlerin kapıda olduğunu belirten Dr. Ümit Şen ise, her bireyin sağlık hakkına sahip çıkması gerektiğini kaydetti. Demokrat Katılım Grubunun yeni dönem yönetim kurulu adayları ise şöyle: Prof Dr. Taner Gören, Dr. Emel Atik, Dr. Fethi Bozçalı, Dr. Ali Çerkezoğlu, Dr. Ümit Şen, Dr. Ali Özyurt, Dr. Ferah Kaya. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs kutlamaları sermayeye atılan tokattır

SONRAKİ HABER

‘Yeşil sahalar sadece erkeklerin değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...