07 Nisan 2016 10:59

ODTÜ işçisi ‘Kiralık işçi olmayacağız’ dedi

Paylaş

ODTÜ’de çalışan taşeron işçiler, Rektörlük önünden kampüsün A1 girişine yaptıkları yürüyüşle hükümetin taşeron işçilik düzenlemesi ve kiralık işçilik yasa tasarısının geri çekilmesini talep ettiler. 

“Kiralık İşçiliğe ve Güvencesiz Çalışmaya Hayır” ve “Özel Statülü Sözleşme Değil, Kamu’da Güvenceli Kadro İstiyoruz” pankartlarıyla ODTÜ A1 kapısında basın açıklaması yapan DİSK/ Genel-İş üyesi işçilere Eğitim – Sen Ankara 5 Nolu Şube ve Tez Koop – İş ODTÜ İş yeri Temsilciliği ile öğrenciler destek verdi. 

İşçiler sık sık “Kadro Hakkımız Söke Söke Alırız”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “Kiralık İşçi Olmayacağız” sloganları attı. 

DİSK Genel – İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katıldığı eylemde basın açıklamasını DİSK Genel-İş Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Turan Kütükbaş yaptı. Başbakan ve Maliye bakanının kadro ile ilgili açıklamalarını hatırlatan Kütükbaş, yapılanın aldatmaca olduğunu, hayata geçirilmek istenen düzenlemenin taşeron işçilerin durumunu daha da gerileteceğinin aşikar olduğunu söyledi. Kütükbaş, bu düzenleme yasalaşırsa taşeron işçilerin bugünkü durumlarını arar hale geleceklerini belirtti. DİSK Genel Başkanı Remzi Çalışkan da Meclis gündemine gelen ve kiralık işçiliğin önünü açan yasa tasarısını asla kabul etmeyeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da genel grev günü

SONRAKİ HABER

Bornova Anadolu Lisesi'nde 'yetersiz' görülen Eğitim Sen üyesi sürgün edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...