07 Nisan 2016 10:41

Erdoğan’ın hedefinde insan hakları kurumları vardı: Bu raporları yayımlayanların üzerine gidilmesi lazım

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefinde bugün de sokağa çıkma yasaklarının yaşam hakkının, sağlığın, eğitimin nasıl engellendiğini araştıran ve rapor yayınlayan kurumlar vardı. Erdoğan barış talebini destekleyen akademisyenler ve gazetecilerin ardından, bölgede sürdürülen operasyonlardaki hak ihlallerine yönelik raporlar hazırlayan kuruluşlar için bu kurumların üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 171’inci yıldönümü nedeniyle polislerle buluşan Erdoğan, 
"Polisimizin içinde de yanlış yola sapanlar çıkabiliyor. Bunlar üzerinden tüm teşkilatın suçlanması asla kabul edilemez" dedi. "Sizin meseleniz benim meselemdir" diyen Erdoğan, "Size yapılan saldırı, bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi, arkanızda Cumhurbaşkanı’nın, hükümetin, devletin olduğunu bilerek yürütmenizi istiyorum" ifadesini kullanarak polise tam yetkiyi de vermiş oldu!

"Siz milletin birliğine, bayrağın değerlerine, vatanın bölünmezliğine kast ederseniz, karşınızda güvenlik güçlerimizi bulursunuz" diyen Erdoğan, "Ya baş eğeceksiniz, ya baş vereceksiniz" ifadesini kullandı.

Konuyu hak ihlallerine yönelik raporlar hazırlayan kuruluşlara getiren Erdoğan, “Ben elimde silahımla bombamla, patlayıcılarla, canlı bombalarla her türlü eylemi yapayım, devlet bana karışmasın! Böyle bir anlayış dünyanın neresinde var? Geçenlerde onların malum STK’larıymış… Bir araya gelmişler raporlar yayımlamışlar. Bu raporları yayımlayanların üzerine gidilmesi lazım. Neyin raporunu yayımlıyorsun?” dedi.

POLİS ŞEFKAT KAPISIYMIŞ

Özellikle Gezi Parkı eylemleri sırasında imza attığı sayısız orantısız güç kullanımıyla gündeme gelen polis teşkilatının da ‘şefkat kapısı’ haline geldiğini savunan Erdoğan, AKP döneminde ‘karakolda işkence’ görüntülerinin son bulduğunu iddia etti.

Erdoğan, “Karakollarımız korkulan, ürkülen yer olmaktan çıktı, istisnaları bir kenara koyalım, bir şefkat kapısı haline geldi. Polislerimiz hukuk devleti ilkesine uygun olarak en nazik şekilde görev yapmasına rağmen, kimi zaman sözde siyasetçiler polislerimize küfrederken, saldırırken onlar sadece kalkanlarını tutmak suretiyle sabrettiler. O küfredenleri dövebilirlerdi de, dövmediler. Sabrettiler” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ’dan Erdoğan’ın talimatına 'devlet geleneği' kılıfı!

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da genel grev günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...