07 Nisan 2016 10:23

Bozdağ’dan Erdoğan’ın talimatına 'devlet geleneği' kılıfı!

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘teröre mücadele’ kapsamında vatandaşlıktan çıkarma uygulamasıyla ilgili sözlerinin bir ‘devlet geleneği’ olarak talimat niteliği taşıdığını söyledi. Hukukçu Kamil Tekin Sürek “Adalet Bakanı yasa teklifi hazırlar hükümet Meclise getirir yasa teklifinin Meclis tarafından kabul edilmesi gerekir. Cumhurbaşkanının sözlerinin talimat kabul edilmesi gerçek dışıdır” dedi. Sürek, Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer  dönemi hatırlatması yaptı ve “Sezer’in sözlerini bırakın talimat kabul etmek, eleştiriyordu AKP’li bakanlar” dedi. 

Türkiye’deki kanun ve devlet geleneğinin cumhurbaşkanının talimatlarına göre hareket etmek olduğunu savunan Bozdağ, şöyle konuştu: “Sayın cumhurbaşkanımızın devletin başı sıfatıyla devletin organlarının uyumlu çalışmasıyla görevlidir. Sayın başbakanımız yürütmenin, Bakanlar Kurulunun başı olması sebebiyle anayasaya sadakat çerçevesinde ülkeyi yönetmektir. Bizim görevimiz sayın cumhurbaşkanımızın, sayın başbakanımızın talimatlarına uygun çalışmaktır. Kanunumuz, geleneklerimiz budur.”

Bozdağ, Erdoğan’ın sözlerinin hemen ardından vatandaşlıktan çıkarılma düzenlemesinin hazırlıklarına başlandığını duyurmuştu. 

SEÇMEN BİLGİLERİ PARTİLERLE PAYLAŞILMAYACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internete sızdırılmasına ilişkin olarak, Ulaştırma ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım’ın “2009 ve sonrasındaki seçim dönemlerinde siyasi partilere verilen bilgiler üzerinden sızdırılmış” sözlerini hatırlatarak, “YSK, bundan sonraki seçimlerde vatandaşların bilgilerini partilerle paylaşmayacak” dedi.

'SEZER’İN SÖYLEMLERİNİ TALİMAT KABUL ETMİYORLARDI'

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Hukukçu Kamil Tekin Sürek Bozdağ’ın Başbakan ve Cumhurbaşkanının sözlerini talimat olarak kabul etmesinin devlet geleneği olmadığını söyledi. Sürek şunları aktardı: Vatandaşlıktan çıkarma yeni bir yasal düzenleme ile mümkün olur. Adalet Bakanı bunun çalışmasını yapıyordur. 12 Eylül rejimi sırasında çok sayıda vatandaşlıktan çıkarma kararı verildi. Yurt dışında olan, askerlik yapmayan ve çağrıya rağmen dönmeyen; hakkında bir ceza davası olan ve çağrıldığı halde dönmeyen, yurt dışında devlet aleyhine çalıştığı iddia edilenler vatandaşlıktan çıkarılmıştı.” 12 Eylül sonrası bir yasal düzenleme yapıp atılanların bir kısmı geri alındı. Sadece sonradan vatandaş olanların bu gerekçelerle atılması yasa hükmünde kaldı. Şimdi yasal düzenleme yapıp 12 Eylül zamanındaki gibi bir hüküm getirebilirler.

Adalet bakanı yasa teklifi hazırlar hükümet Meclise getirir yasa teklifinin Meclis tarafından kabul edilmesi gerekir.Cumhurbaşkanının sözlerinin talimat kabul edilmesi gerçek dışıdır. Ahmet Necdet Sezer’in sözlerini bırakın talimat kabul etmek, her sözünü eleştiriyordu AKP’li bakanlar.” (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de 5 özel harekatçı hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın hedefinde insan hakları kurumları vardı: Bu raporları yayımlayanların üzerine gidilmesi lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa