07 Nisan 2016 07:23

Türkiye'ye gelmek istemeyen mülteci intihara teşebbüs etti

AB ile Türkiye arasında geri gönderme anlaşmasının ardından mülteciler Türkiye'ye iade edilirken, mültecilerin tutulduğu Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampında Türkiye'ye gönderilmek istemeyen bir mülteci intihar teşebbüsünde bulundu.

Paylaş

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında varılan anlaşmasının ardından mülteciler Türkiye'ye iade edilmeye başlanırken, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampında bir günü aşkın süredir Türkiye'ye geri gönderilmemek için protesto eylemi yapan Pakistanlı mültecilerden biri elektrik direğine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Yüksek voltajlı elektrik tellerine tutunarak intihar etmek isteyen mülteci, daha sonra direğe bağladığı atkıyla kendini asmaya kalkıştı. Diğer bir mülteci direğe çıkarak intihara kalkışan arkadaşını aşağı indirmeye çalıştı. İkna çabasıyla aşağı inmeyi kabul eden mülteci fenalaştı. 

İntihar girişiminde bulunan Pakistanlı mülteci, "Ben hayvan değilim, insanım. Bize sığınma talebi için belge vermediler. Bizi atıyorlar. Burası çok kötü bir yer. Adalet istiyorum. Medya bize yardım etsin" diyerek kamuoyuna seslendi.

Eylemlerine devam eden Pakistanlı mülteciler, Türkiye ve AB arasındaki mutabakat ve kamp koşullarını protesto ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Facebook'ta canlı video yayını Türkiye'de kullanıma açıldı

SONRAKİ HABER

Parkinsona hareket ederek direnin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...