06 Nisan 2016 12:27

Bolu'da ‘Savaş, göç, mülteciler’ paneli

Paylaş

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Kültür, Edebiyat, Sanat ve İletişim Topluluğu (KESİT) tarafından düzenlenen “Savaş, Göç ve Mülteciler” başlıklı panelde konuşan Hayat TV haber koordinatörü gazeteci-yazar Ercüment Akdeniz, bölgede yaşanan savaşın göçe neden olduğunu, savaşın da göçün de sorumlularının emperyalist ülkeler ve Türkiye’deki işbirlikçileri olduğunu vurguladı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde KESİT tarafından düzenlenen panele öğrencilerin yanı sıra akademisyenler ve üniversite çalışanları da katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı panelde konuşan Ercüment Akdeniz, ülkemize gelen göç dalgasının sebebinin bölgede süren savaş olduğunu, savaşı kışkırtan ve destekleyenlerin de emperyalistler ve ülkemizdeki işbirlikçileri olduğunu kaydetti. “İnsanlara yurtlarını terk ettiren savaşın baş aktörleri Esad’ı devirmek isteyen, Şam’da Emevi Camii’nde zafer namazı kılmak isteyen AKP ve Saray’ın büyük etkisi vardır” diyen Akdeniz, mülteci işçilerin durumlarına ilişkin de konuştu. 

Akdeniz, patronların Arap işçilere ucuz iş gücü gözüyle baktığını, en ağır şartlarda çalıştırıldıklarını, Arap işçilerin iliklerine kadar sömürüldüğünü kaydetti. Türk-Kürt her milliyetten işçinin mülteci işçileri sınıf kardeşi olarak görmesinin gerektiğini vurgulayan Akdeniz, “İşçiler arasında enternasyonalist duygular güçlendirilmedir” dedi. Yaklaşık 3 milyon Arap göçmenin ülkemizde bulunduğunu belirten Akdeniz, sorunun çözümüne dair ise göçmenlere acil bir statü tanınmasını, mülteci kimliği verilmesi eşit yurttaşlık haklarına kavuşmaları gerektiğini söyledi. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri: Barış talebimizin arkasındayız, hesap soruyoruz

SONRAKİ HABER

Grevci belediye emekçileri tazminatlarını aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...