06 Nisan 2016 12:16

İzmir Barış Bloku: Tüm barış savunucularının yanındayız

Paylaş

İzmir Barış Blok'u barış istediği için görevinden uzaklaştırılan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan'la ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısında konuşan Barış Bloku Eş Dönem Sözcüsü Gurbet Uçar, son zamanlarda savaşa karşı barış ve hakikati savunan bütün toplumsal kesimlere yönelik iktidarın ağır bir saldırısının söz konusu olduğuna dikkat çekerek, hakikati dile getiren akademisyenlerin, gazetecilerin ve barışı savunan herkesin tutuklandığını ifade etti. 

Akkan'la birlikte iki hafta içerinde 3 kişinin barış istediği için İzmir Valisinin talimatıyla görevinden uzaklaştırıldığını söyleyen Uçar, "Muktedirler ne yaparsa yapsınlar barışın sesi susturulamaz, hakikatin üstü örtülemez. Savaştan ve ölümden değil koşulsuz olarak barıştan ve yaşamdan yana olan biz barış savunucuları muktedirlerin bu çabalarına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz" dedi. 

Barışı savundukları için görevden uzaklaştırılan Bahri Akkan, Fatih Sürenkök ve Mahmut Bakay nezdinde tüm barış savunucularının her koşulda yanlarında olduklarını ifade eden Uçar, “Görevden alınan arkadaşlarımızı ivedilikle görevlerine iadelerini sağlamalıdır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)  

 

ÖNCEKİ HABER

Çocuk büyüdüğü için şikayeti bile kabul edilmedi, çocuk istismarına zaman aşımı verildi

SONRAKİ HABER

Balıkesir’de Eğitim Sen üyelerine 8 Mart soruşturması!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...