24 Nisan 2012 09:38

‘Demiryollarının tasfiyesine hayır’

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol, Dünya Demiryolcular Eylem Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin “yeniden yapılandırma” adı altında demiryollarını özelleştirmeye çalıştığını söyledi. Özelleştirme politikalarının demiryolu emekç

‘Demiryollarının tasfiyesine hayır’
Paylaş

4.6 milyon üyesi bulunan Uluslararası Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ITF) tarafından  tüm dünyada aynı anda kutlanan Demiryolcular Eylem Günü nedeniyle, BTS üyeleri Ankara’da Tren Garı önünde buluştular.

“Demiryollarının ‘yeniden yapılandırma’ adıyla tasfiyesine hayır”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Demiryolları halkındır satılamaz” dövizlerinin taşındığı eylemde, TÜMTİS Sendikasında örgütlenen UPS Kargo işçileri ve baskılara maruz kalan İranlı Sendika Lideri Mansur Osanloo’yla dayanışma mesajları gönderildi.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

Ulaşımın da, tıpkı eğitim ve sağlık hakkı gibi IMF ve Dünya Bankası ile yapılan anlaşmalar gereği sermayeye açıldığını ifade eden BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, bu politikaların emekçilere kuralsız çalışma şeklinde yansıdığına dikkat çekti.

Yavuz Demirkol, sermayenin dünya ölçeğinde tek bir elden gerçekleştirdiği bu saldırılarına karşı emekçilerin de uluslararası dayanışma içinde olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

AKP Hükümetinin de demiryollarını özel sektörün hizmetine açmak için girişimlerde bulunduğunu kaydeden Yavuz Demirkol, AKP’nin bunun ilk adımını Kanun Hükmünde Kararnameler ile attığını, şimdi de Demiryolu Yasa Tasarısı ile bu amacını hayata geçirmek istediğini söyledi.

BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, iş kolunda örgütlü sendika ve derneklere bu yasa tasarısına karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kıraç-Der 1 Mayıs çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Dostları karikatürist Atila Özer’i unutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa