06 Nisan 2016 10:48

SBF Akademik Kurulu: Öğrenci ve öğretim elemanlarına küfür savuranları kınıyoruz

Paylaş

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Akademik Kurulu, 31 Mart’ta Cebeci Kampüsüne yönelik, polis saldırısını, fakülte önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamada, “SBF’ye giren ve durduk yere gaz bombası atan, öğrenci ve öğretim elemanlarına küfürler savuran güvenlik görelilerinin tavrını sonu kadar kınıyoruz” denildi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde, Hukuk Fakültesi’nde asılan bir afiş nedeniyle öğrenciler arasında tartışma çıkmıştı. 31 Mart tarihinde gerçekleşen olayın ardan polis kampüse girmiş, bazı öğrencileri sınav çıkışında bazılarını da polis saldırısını görüntüye aldıkları için gözaltına almıştı. Polis ayrıca SBF koridorlarında gezerek öğrenci ve akademisyenlere yönelik hakaretlerde bulunmuştu.  Fakülte önünde bekleyen öğrenci ve akademisyenlere içinde plastik mermi sıkmıştı.

Polisin Cebeci Kampüsüne yönelik saldırısını kınayan SBF Akademik Kurulu ise fakülte önünde basın açıklaması düzenledi. Kurul adına basın açıklamasını okuyan SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya, “Yaşanan olaylar güvenlik güçlerinin bilimsel eğitim ve öğretim hakkına ve kurumsal özerkliğe açık müdahalesidir. Hukuk Fakültesi’nde yaşanan bir olay nedeniyle sınavların yapıldığı SBF’ye giren, durduk yere gaz bombası atan, öğrenci ve öğretim elemanlarına küfürler savuran, fiziksel olarak itip kana güvenlik görevlilerinin bu tavrını sonuna kadar kınıyoruz” dedi.

‘REKTÖRLÜK ARAŞTIRSIN’

Polisin kampüs içerisinde eğitim ve öğretimi engellediğinin altını çizen Yalçınkaya, “Güvenlik görevlilerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini engelleyen hukuk dışı ve saldırgan tavrının derhal son bulması ve bu müdahalenin gerekli şekilde soruşturulması için Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün girimde bulunmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Olaya dair rapor hazırlayıp suç duyurusunda bulunacakları bilgisini veren Yalçınkaya, topluma çağrıda bulunarak, “Üniversite değerlerine sahip çıkan, SBF’nin tarihinden gelen eleştirel bilim anlayışının yanında olan herkesi Mülkiye’yle dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

KAMPÜS BİR ARADA

SBF Akademik Kurulu’nun basın açıklamasını Cebeci Kampüsü öğrencilerinin yanı sıra SBF öğretim üyeleri, emekli öğretim üyeleri, SBF mezunları, Mülkiyeliler Birliği üyeleri, İletişim Fakültesi akademisyenleri, Eğitim Fakültesi’nden akademisyenler, KESK, Eğitim Sen üyeleri ve HDP vekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Lezgin Botan da katıldı. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İHD: Kiralık işçiliğin olduğu ülkelerde işçiler örgütsüz ve güvencesiz

SONRAKİ HABER

DİSK kiralık işçilik tasarısının geri çekilmesini istedi: ‘İnsan ticareti’ ve ‘köleliği’ oyluyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa