06 Nisan 2016 08:12

Erdoğan söyledi, Adalet Bakanı işe koyuldu, Davutoğlu 'çalışmamız yok' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün "vatandaşlıktan çıkarılma" ile ilgili yaptığı açıklamanın üstünden saatler geçmeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümetin konu hakkında çalışmalara başlayacağını söyledi. Başbakan ise 'bu tarz çalışmamız yok' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün "yargı yasama ve yürütme" adına yaptığı "Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar" açıklamasının üzerinden saatler geçmeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ talimata uyacaklarını söyledi. Bekir Bozdağ, "Talep üzerine vatandaşlıktan ayrılmak olduğu gibi vatandaşlığı kazanmış olan şahıslar da oluyor. Şu an bu kurallar mevcut mevzuata göre uygulanır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama yeni kuralları öngörüyor. Bu açıklamaya ilişkin çalışmalar yapılacaktır" derken, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ihtiyaç olması durumunda yapılabileceğini söyledi. 

KURTULMUŞ: İHTİYAÇ OLURSA YAPILIR

Anadolu Ajansı'nın Editör masasına konuk olan Numan Kurtulmuş da, "Vatandaşlıktan çıkarılma konusunda Adalet Bakanlığı'nın henüz yaptığı bir çalışma yok ama ihtiyaç olursa yapılır" diyerek Erdoğan'a karşı görüş belirtemeyeceğini ifade etti.

DAVUTOĞLU: ÇALIŞMAMIZ YOK

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise "Eğer bir ülkede bir kişi, terör yaparak o ülke insanına zarar vermeyi bir amaç edinmişse zaten o ülkeyle, o ülke insanlarıyla olan manevi bağını koparmış demektir. Şu anda henüz olgunlaşmış bu tarz bir çalışmamız veya üzerinde tartışılmış bir konu yok" diye konuştu. (ANRKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ferhat Encü: Silopi'de 5 sivil öldürüldü, çok sayıda yaralı var

SONRAKİ HABER

Bayraklı Belediyesi'ne rüşvet iddiasıyla operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...