06 Nisan 2016 07:01

Silopi’de top atışı bir kadını öldürdü, halk evlerini terk etmeye başladı

Paylaş

Beyar Özalp 
Ankara

Sokağa çıkma yasağının yeniden ilan edildiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde, rastgale yapılan top atışları sonucu bir kadın yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı. Silopililer eşyalarla ellerinde beyaz bayrakla evlerini terk etmeye başladı. 

Pazartesi akşamı zırhlı polis aracına yapılan roketi saldırının ardından sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Silopi’de çatışmalar devam ediyor. İlçede yurttaşlar evlerini boşaltarak güvenli bölgeler geçmeye çalışırken, çatışmalar Barbaros ve Başaklı mahallelerinde yoğunlaştı. Barbaros  mahallesinde rastgele atılan top atışları birçok eve isabet ederken ismi Zülfiye Şalk olan bir kadının vücuduna isabet eden top mermisi sonucu yaşamını kaybetti. Aynı saldırıda 10 yurttaşın da yaralandığı belirtildi. Çatışmalar ile beraber Silopililer alabildikleri eşyalarla ellerinde beyaz bayrakla evlerini terk etmeye başladı. 

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Eencü ise twitter’dan yaptığı açıklamada Barbaros Mahallesinde bir yurttaşın yaşamını yitirdiğini 3 yurttaşın da ağır yaralandığını ifade etti. Encü, “Emniyet ambulansın yaralıları almasına izin vermiyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. İncilay Cangöz: Medya iktidarın ne söylediğine bakıyor

SONRAKİ HABER

Gezi avukatlarının davası 28 Eylül'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...