06 Nisan 2016 00:57

Newroz'a katıldı diye ilçenin tek kadın doğum doktorunu açığa aldılar

Ahlat’ın tek kadın doğum uzmanı Doktor Serdar Nemli, Diyarbakır’da valilik izniyle yapılan Newroz kutlamasına katıldığı için görevden uzaklaştırıldı. Normal doğum oranındaki artış nedeniyle Sağlık Bakanlığının teşekkür yazısı gönderdiği Nemli, kaymakamlık talimatıyla görevden alındı.

Paylaş

Umut YEĞİN
Van

Bitlis’te Ahlat Devlet Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Doktor Serdar Nemli, Diyarbakır’daki  Newroz kutlamasına katıldığı ve newroz alanından paylaştığı fotoğraflar gerekçe gösterilerek Ahlat Kaymakamlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Konuya ilişkin gazetemize konuşan SES Bitlis Şubesi Eş Başkanı İsmet Saz, izin gününde, valilik izninin bulunduğu bir kutlamaya katıldığı için görevden uzaklaştırılmasının hukuki olmadığını söyledi. Dr. Serdar Nemli’nin Ahlat’ta çalışan tek Kadın Doğum Uzmanı olduğunu belirten Saz, “Üyemiz mecburi hizmet süresi bittiği halde, hizmetini özverili bir şekilde sürdüren bir doktordu. Bu uygulama ile 20 bin nufüslu ilçe cezalandırılmıştır” diye tepki gösterdi.  21 Mart’ta Diyarbakırda yüzbinlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamasına ailesiyle katılan Dr. Serdar Nemli, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların altına, “Bu halkı anlayın artık. Baskılarınız, bombacılarınız, toplarınız, tüfekleriniz vız gelir vız”  ifadesini yazdığı için “örgütü propogandası” iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı. Paylaşılan fotoğraflarda alandaki flamalar ise “örgüt propogandası” suçlamasına dayanak yapıldı.

HALKI CEZALANDIRDILAR

SES Bitlis Şubesi Eş Başkanı İsmet Saz, Nemli’nin günde 70 ila 80 arası hasta muayene ettiğini, haftada en az 10 ameliyat yaptığını, yılda ortalama 1000 doğum yaptırdığını aktardı. Nemli’nin açığa alınmasıyla sadece Ahlat değil, çevre ilçelerinde cezalandırıldığını söyleyen Saz, “Bulanık, Malazgirt, Adilcevaz, Erciş gibi ilçelerden de doğum oranının yüksekliğinden kaynaklı hastalar Ahlat’a gelmekteydi. Bu durum sonrasında kadın doğum hastaları artık ilçemize en yakın ve yaklaşık 30 km mesafede olan Tatvan’a gitmek zorunda kalacaklar” dedi.

BAKAN TEŞEKKÜR ETTİ KAYMAKAM AÇIĞA ALDI

Bir süre önce Sağlık Bakanlığı tarafından Dr. Serdar Nemli’ye primer sezeryan oranının düşüklüğü ve normal doğum oranındaki artış nedeniyle teşekkür yazısı gönderildiğine vurgu yapan Saz, “İlçemiz için bu kadar önem taşıyan bir doktar ifadesi bile alınmadan, poliklinikte hasta muayene ettiği saatte açığa alınmıştır” dedi. Nemli’nin görevine iade edilmesini isteyen Saz, “Bu hukuk dışı kararda yürütmenin durdurulması için Bölge İdari Mahkemesi’ne başvuru yapacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Brezilya, kırk katırla kırk satır arasında

SONRAKİ HABER

Urla villaları hakimi isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...