24 Nisan 2012 09:09

Azmettiriciler yargılanana kadar eylem

Sağlık emekçilerine yönelik şiddete tepkiler sürerken, Ege Üniversitesi Hastanesi hekimleri yaptıkları açıklamada, Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün üzerinden yedi gün geçtiğini hatırlattı. Tıp Fakültesi Poliklinikler önünde yapılan açıklamaya, SES İzmir Şubesi, İzmir Aile Hekimleri Derneği

Azmettiriciler yargılanana kadar eylem
Paylaş

Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, burada yaptığı açıklamada, Dr. Ersin Arslan’ın katilinin, “Ben doktora iğne bile yaptırmam”, “Bu doktorlar paradan başka bir şey düşünmüyor”, “Hastaneye gidin size bakacaklar, bakmazlarsa bizi arayın” diyerek sağlık emekçisine nefret kusan anlayış olduğunu dile getirdi.

ŞİDDET ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün ardından şiddetin durmak bir yana arttığına dikkat çeken Karababa, son bir haftada yaşanan hekimlere yönelik şiddet olaylarından da örnekler verdi.

Sözel şiddete maruz kalan hekim oranının yüzde 100 olduğunu, en fazla şiddete maruz kalanların yüzde 80 oranı ile kadın hekimler olduğunu belirten Karababa, “Diğer sağlık çalışanları için de durum çok farklı değil” dedi. Karababa, şiddeti durdurmak için önlemler alınana kadar her salı saat 12.00’de eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
İZAHED (İzmir Aile Hekimleri Derneği) Başkanı Murat Bolat da, eskiden gazetelerin üçüncü sayfalarında birer paragraf olarak yer bulan, sağlık emekçisine şiddet haberlerinin şimdi, bir gazeteyi dolduracak kadar arttığına dikkat çekti. Bolat, “Hasta mahremiyeti için kapatılan Poliklinik kapıları sağlık çalışanının yüzüne kapanan tabut kapakları haline gelmemelidir”  dedi.

SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur da, sorunun kaynağı olanların sorunu çözemeyeceğini belirterek, “Azmettiriciler yargılanmadan şiddetin önüne geçilemez” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir hafta geçti hâlâ önlem yok

SONRAKİ HABER

Hasta yakınları hastanede terör estirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa