05 Nisan 2016 17:57

İşçilere sendika sorgusu: Arkadaşın adını verdi, kurtulmak istiyorsan sen de isim ver!

Paylaş

Gebze’de faaliyet gösteren Alişan Lojistik A.Ş’de, çalışma koşullarının ve ücret düzeylerinin iyileştirilmesi için, işkolundaki Liman-İş sendikasına üye olan işçilerin patron tarafından yoğun baskılara maruz kaldığı öne sürüldü. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, işçilerin sorguya alındığı belirtildi.

Liman-İş sendikası, daha önce patrona yazılı olarak uyarıda bulunduğunu aktardı. Patrona yapılan uyarıda; işçilerin sendikal haklarını kullandığı, işveren vekilinin buna engel olduğu ve bunun yasal olarak suç olduğu dile getirildi. Sendika yönetimi, “işveren vekili uyarıyı dikkate almaksızın baskı uygulamaya devam etti” açıklamasında bulundu.

İşçilerin, sendikadan istifa etmeleri için işten çıkarma gibi tehditlerle karşı karşıya kaldığı belirtilen açıklamada, “İşveren vekili, üyelerin tespiti için de e-devlet şifreleri alınarak kontrol edeceklerini belirtiyor. İşçiler, ayrıca güvenlik kameraları ile takip edildikleri ve bu şekilde suçlandıkları ve sendikaya üye olanların isimleri verilmezse işten atılacakları yönünde tehdit ediliyor” denildi.

POLİS SORGUSU GİBİ!

Patron vekilinin işçileri birbirine düşürmek için işçilerin, “Arkadaşın senin adını verdi, sen de kurtulmak istiyorsan sendikalı olan diğer arkadaşlarının adını söyle; yoksa işten atılırsın” şeklinde tehdit edildiğini belirten Liman-İş, “Anayasal haklarını kullandıkları için üyelerimizin ekmekleri ve gelecekleri ile oynamaya çalışan kurum, kişi ve kişiler hakkında Anayasal güvence altında olan iş ve çalışma hürriyetini ve sendikal haklarını engelleme konusunda Türk Ceza Kanunu’nun 117 ve 118’inci maddeleri uyarınca savcılığa suç duyurusunda bulunacağını” ilan etti.

HAYKIRIYORUZ: ‘YILMAYACAĞIZ!’

Liman-İş Genel Başkan Önder Avcı, “Sermayenin tüm bezdirme politikalarına karşı dün olduğu gibi bugün de, Alişan Lojistik işyerinde örgütlenme mücadelemizde direnerek, yılmadan, bıkmadan, onurlu bir şekilde devam edeceğiz. Biliyoruz ki baş koyduğumuz bu mücadelede kazanan taraf işçi sınıfı olacaktır” dedi ve “buradan haykırıyoruz: bizler yılmayacağız” mesajını verdi.  (Gebze/EVRENSEL)

FOTOĞRAF: ARŞİV

ÖNCEKİ HABER

Cezaevi Müdüründen mahpuslara: Devlet 'asın' dese asarım

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, Twitter'da Kılıçdaroğlu'yu takibi bıraktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...