05 Nisan 2016 16:00

Kılıçdaroğlu'dan eleştirilere yanıt: 'Önüne yatma' ifadesini siyasi literatüre AKP soktu

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ya yönelik söylediği ve AKP'lilerin tepkisini çeken "Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" sözlerine dair yaptığı açıklamada "Bu ifade bana ait değildir. Siyasi literatüre AKP tarafından sokulmuştur. AKP'li eski bakanın sözüdür" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre kullandığı "önüne yatma" ifadesinin kendisine değil, bizzat AKP'li bir bakan tarafından Türk siyasetine kazandırılan bir cümle olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Bakan Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı'nın yurtlarında istismara uğrayan çocuklarla ilgili "Bir sefer oldu diye olayın üzerine mi gidilir?" sözlerinden hiç utanıp sıkılmadığı ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP'li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Reza Zarrab için söylenmiş. 'Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım" denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil.

İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa  oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları. Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım.

Kullandığı ifadeyi biliyor mu acaba kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? Çocuklara tecavüz edilecek, 'bir sefer oldu diye olayın üzerine mi gidilir' gibi bir cümle kullanıyor. Kendisi bu cümleyi kullanırken, sıkıldı utandı mı acaba? O cümleyi kullandı diye Davutoğlu bir laf söyledi mi acaba? Kendi bakanları birşey söyledi mi acaba? O çocuklara yazık günah değil mi, o  çocukların annesi babası var. O çocuklar bizim geleceğimiz umudumuz. O vakıf yurt açma yetkisine sahip mi değil mi? Bakan önce bunun cevabını versin. Ben soruyorum bana cevap vermiyorlar. Ama burada koşa koşa cevap veriyorlar. Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Reza Zarrab'a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyorlar. "

'ÖNÜNE YATMA' LİTERATÜRE NASIL GİRDİ?

Söz konusu ifade, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nün yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili teknik ve fiziki takibine takılan görüşmeyle ortaya çıkmıştı.

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu öncesinde telefonda Reza Zarrab'ı hakkında MİT ve Maliye Bakanlığı'nda bir soruşturma olmadığına ikna etmeye çalışan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler,  "Abicim hiç sen o konuda sen rahat ol sen rahat ol... Vallahi böyle bir şey varsa senin önüne ben yatarım ya... Senin İçişleri Bakanlığı'nda bir şeyin yok MİT'te bir şeyin yok, Mali de bir şeyin yok" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP- KJA Kadın Meclisleri, istismarcıları koruyanları protesto etti

SONRAKİ HABER

Heysem Menna, Demokratik Suriye Meclisi eş başkanlığı görevini bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...