05 Nisan 2016 13:29

'Barış talebini savunmaktan vazgeçmeyeceğiz'

Paylaş

Barış istediği için görevinden uzaklaştırılan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan'la ilgili, Akkan'ın okulunda açıklama yapan emek ve demokrasi güçleri barış mücadelesine devam edeceklerini belirterek, Akkan'ın görevine iadesini istedi.

İzmir Valiliği tarafından, katıldığı eylemlerdeki barış talepli konuşmalarından dolayı geçici olarak görevinden alınan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan'la ilgili, Akkan'ın görev yaptığı Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi önünde basın açıklaması yapıldı. KESK İzmir Şubeler Platformu'nun çağrısıyla ve DİSK, TMMOB ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla yapılan eylemde 'Barış İsteyen KESK'e Dokunma' ve 'Bahri Akkan Yalnız Değildir' sloganları atıldı

'VALİLİK BARIŞ TALEBİNİ SUÇ SAYIYOR'

Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, İzmir Valisi'nin sendikal mücadeleyi ve barış talebini suç saydığını belirterek "Emek ve demokrasi güçlerine gözdağı verilmeye, eylem ve etkinlikleri engellenmeye çalışılarak gösterilmektedir. 25 yıldır emek ve demokrasi güçleriyle birlikte yürüttüğümüz sendikal hak ve özgürlükler yanında demokrasi ve barış mücadelemiz bu gün uygulanan şekilde, bir uygulamayla karşı karşıya kalmadı. Ancak faşist baskıcı otoriter rejimlerde bu tür uygulamalar yaşanabilir " dedi.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Sendikal mücadeleden ve barış talebinden geri adım atmayacaklarını da vurgulayan Kılıç şunları söyledi " Bizleri, emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamayacaklar. İzmir Valiliğini sendikal çalışmalarımızı engelleyen, barış karşıtı tutumunu birkez daha gözden geçirmeye çağırıyor ve görevden alınan arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine iadelerini istiyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sur ve Cizre için yardım kampanyası başlatıldı

SONRAKİ HABER

Panama, Alman bankaları için de cennet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...