05 Nisan 2016 13:05

TGS’den iş güvenliği eğitimi

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazetecilere meslek hastalıkları ve iş güvenliği konusunda eğitim verecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteği ile altı ilde atölye düzenleyecek olan TGS, bu alandaki bilinci arttırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, “Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var, cezaevlerinde tutulan 29 meslektaşımız var, her gün adliye koridorlarını dolduran onlarca meslektaşımız var, daha dün gözaltına alınan meslektaşlarımız oldu. Medya üzerindeki bütün bu baskılar gazetecilerin kendi kişisel sorunlarını görmezden gelmelerine neden oluyor. Biz bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz” diye konuştu. 

Eğitimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir’de yapacaklarını belirten Durmuş, gazetecilerin işlerinden kaynaklı yaşadığı sağlık sorunlarının meslek hastalığı olduğunu fark etmelerini, bu sorunların çözümüne yönelik adım atmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 
“Bir çok meslektaşımız yaptıkları işten kaynaklı yaşadıkları sağlık sorunlarının meslek hastalığı olduğunun farkında değil. Bu eğitimlerle gazeteciler içerisinde bu bilinci arttırmak istiyoruz” diyen Durmuş, ilk olarak 9 Nisan Cumartesi günü İstanbul Nippon Otel’de eğitim düzenleyeceklerini kaydederek tüm gazetecileri bu eğitime katılmaya çağırdı.

Durmuş, TGS’nin hem basın özgürlüğü mücadelesi yürüteceğini hem de gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını savunmaya devam edeceğini ifade etti. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Beritan Canözer: Gazetecilerin duyarlılığı sayesinde buradayım

SONRAKİ HABER

Şeyh Maksud'a saldırılarda 17 sivil yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...