05 Nisan 2016 12:38

Van’da barış için futbol turnuvası

Paylaş

Van’da Emek Gençliği, “Barış için futbol turnuvası; Çocuklar ölmesin maça gelsin” sloganıyla futbol turnuvası düzenliyor. Turnuvaya katılan gençler turnuvadan elde ettikleri gelirle Cizreli çocuklara oyuncak gönderecek.

Turnuvayı düzenleyen gençlerden Feyaz Karaman, bölgede süren savaş karşısında barışın sesini yükseltmek istedikleri için bu turnuvayı düzenlediklerini söyledi. Ozan Elmas ise savaş ortamından en fazla çocukların etkilendiğini belirterek, “Cizre’deki çocukların sesi olmak, bir nebzede olsa acılarını hafifletmek için bu turnuvayı düzenliyoruz. Van’daki tüm gençleri turnuvaya davet ediyoruz” dedi. En fazla ihtiyaç duydukları şeyin barış olduğunu dile getiren Erkan Aslan ise “Van’daki tüm gençlerin bu sese kulak vermesini istiyoruz” dedi. 

Bölgede süren savaşın etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğine dikkat çeken Emek Gençliği İl Yöneticisi Ahmet Bozkurt ise “Düzenlediğimiz turnuva elbette bu savaş karşısında travma yaşayan çocukların sorunlarını tam olarak çözemeyecek ama barışın sesinin yükselmesi için, çocukların yaşadıklarına dikkat çekmek için bu turnuvayı düzenleme kararı aldık. Şimdilik çoğunluğu lise öğrencisi arkadaşlarımızdan takımlar oluşturuldu. Cuma gününe kadar başvurular devam edecek. Barışın sesini yükseltmek için tüm Vanlı gençleri dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Turnuva başvuruları 8 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. Turnuva 9 Nisan’da başlayacak. (Van/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Dostcam işçileriyle dayanışma büyüyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Neymiş akademisyenler tutuksuz yargılansınmış, suçluysa tutuklu yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...