05 Nisan 2016 12:35

Dostcam işçileriyle dayanışma büyüyor

Paylaş

Dostcam işçilerinin sendikalaşma mücadelesi sürüyor. DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin Çiğli Organize Sanayi Bölgesi içindeki fabrika önünde direnişi sürerken işçilerle dayanışma da giderek büyüyor.

Dün Eğitim Sen şubelerinin ziyaret ettiği direniş yerine bugün de Emek Gençliği bir ziyaret gerçekleştirdi. Gençler kendi aralarında topladıkları harçlıklarını direniş fonuna aktardı. EMEP Bornova ilçe örgütü de hafta boyunca Bornova’daki mahallelerden nöbet tutan işçilere akşamları çorba getirilmesi kararı aldı. Mahalleliler her akşam işçileri ziyaret ediyor.

Dostcam işçileri ayrıca Çiğli Belediyesinin olağan meclis toplantısına katıldı. Toplantı çıkışı CHP’li Belediye Başkanı Hasan Aslan, Başkan Yardımcısı ve meclis üyeleri ile görüşen işçiler mücadelelerini ve taleplerini anlattı, destek istedi. Başkan ve meclis üyeleri de ellerinden geleni yapma sözü verdi. 

Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş da dün sabah işçilerin yanına geldi. Sarıkaş işçilerin sendikalı olma hakları için mücadele ettiklerini belirterek, “Patron sendikayı tanısın biz görüşme taraftarıyız. Patron ‘Sendika gelirse zarar ederiz’ demiş. Aksine sendika gelirse iş barışı sağlanır” dedi. Sarıkaş, “Atılan işçiler geri alınsın, sendika ile masaya oturulsun” diyerek taleplerini yineledi.  
Dostcam İşçileri Komitesi ve Sendika Genel Başkanı Birol Sarıkaş CHP il binasına giderek İl Başkanı Alaattin Yüksel’le de görüştü. Taleplerini burada da ifade eden işçiler, direnişlerine destek istedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Kölelik Yasasına karşı alanlara çıkıyor: Bugün kiralık işçiliğe karşı eylem günü

SONRAKİ HABER

Van’da barış için futbol turnuvası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...